Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

111 jucători de tenis în 2023 au câștigat cel puțin un milion de dolari, cu Djokovic și Swiatek în frunte

Guliver/GettyImages
tenis

Sezonul de tenis 2023 reprezintă un alt an record, în care 111 jucători de tenis și-au mărit averea netă cu cel puțin 1 milion de dolari. Pentru al doilea an consecutiv, Novak Djokovic și Iga Swiatek sunt cei care au cele mai mari venituri obținute în circuitul profesionist.

Nu este însă o surpriză, deoarece ambii jucători au urcat pe prima poziție a câștigurilor prin câștigarea celor mai multe titluri în sezonul trecut. Djokovic a câștigat șapte, în timp ce Swiatek a câștigat șase, potrivit mediafax.

Sârbul și-a dus câștigurile din carieră dincolo de pragul de 180 de milioane de dolari după ce a adunat suma impresionantă de 15.952.044 de dolari, disputând toate cele patru finale de Grand Slam, din care a câștigat trei. Swiatek, între timp, a câștigat 9.857.686 de dolari, o mare parte din această sumă fiind obținută la WTA Finals, unde a fost neînvinsă pe parcursul săptămânii.

Carlos Alcaraz a fost celălalt jucător care a depășit pragul de 10 milioane de dolari în 2023, grație victoriei sale senzaționale de la Wimbledon din iulie. Spaniolul a adunat premii de peste 10 milioane pentru al doilea an și a fost al doilea cel mai important câștigător, după Djokovic.

În 2023, ATP a oferit o compensație monetară record la nivelul circuitului ATP și al Challenger. Premiile în valoare de 217,9 milioane de dolari reprezintă un maxim istoric, iar acest lucru explică de ce 69 de jucători au câștigat cel puțin un milion de dolari în 2023 (față de 58 în 2022).

Dintre aceștia, 12 evoluează în proba de dublu (șase perechi) și au reușit să își rotunjească conturile cu premii de până la șapte cifre. Printre cele mai importante nume se numără Austin Krajicek, numărul 1 la dublu, și partenerul său Ivan Dodig, echipa formată din Joe Salisbury și Rajeev Ram, precum și Matt Ebden și Rohan Bopanna.

Deși disparitățile salariale între jucători și jucătoare continuă să existe, 42 de jucătoare din circuitul feminin au câștigat mai mult de 1 milion de dolari, o creștere cu trei față de 2022. În afară de Swiatek, printre celelalte jucătoare cu cele mai mari venituri din WTA s-au numărat Coco Gauff, campioana în exercițiu de la US Open, și Aryna Sabalenka, câștigătoarea de la Australian Open.

Nicio jucătoare de dublu nu a reușit să câștige cel puțin 1 milion de dolari, deși taiwaneza Hsieh Su-wei s-a apropiat după ce a cucerit Openul Franței și Wimbledon în 2023. Ea a câștigat 816.664 de dolari. Gauff și compatrioata sa Jessica Pegula au fost celelalte jucătoare cu cele mai mari câștiguri la dublu, fiecare acumulând 715.740 dolari

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.