Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

114 cazuri COVID-19 în evoluţie și zece cazuri noi în 24 de ore, în judeţul Suceava

Pinterest
coronavirus

Zece persoane diagnosticate cu COVID-19 au fost internate în spital, în ultimele 24 de ore, iar 3.661 au fost declarate vindecate, conform DSP, a informat, marţi, Prefectura Suceava.

Din totalul celor 468 de pacienţi internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, 91 sunt diagnosticaţi cu COVID-19, 125 de pacienţi sunt în zona tampon, iar 252 au alte afecţiuni non-COVID, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Tătaru: ‘Vom avea două săptămâni dificile. Suntem într-un moment pandemic, de creștere progresivă a numărului de cazuri’

Potrivit sursei citate, dintre cei 91 pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19, un număr de 51 prezintă forme medii ale bolii, 35 au forme uşoare, iar cinci prezintă forme grave şi sunt internaţi în Secţia ATI, ventilaţi mecanic.

La Spitalul Municipal Rădăuţi sunt internaţi 23 de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19 şi 21 de persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte de COVID-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecţiei cu noul coronavirus sunt declarate pacienţi diagnosticaţi COVID-19, fără a fi influenţată statistica în ceea ce priveşte numărul de internări.

Citește și: Ludovic Orban, anunț de ultim moment! Se va schimba strategia de raportare a cazurilor de COVID-19

Conform distribuţiei cazurilor de infecţie cu SARS-CoV-2 pe unităţi administrativ teritoriale (UAT), din totalul de 114 UAT-uri, 56 nu au niciun caz de infecţie în evoluţie, 27 au câte un caz în evoluţie, 23 au sub cinci cazuri, patru au sub zece cazuri, iar alte patru au peste zece cazuri în evoluţie.

Prefectura Suceava a informat, de asemenea, că DSP a efectuat, marţi, un control la Spitalul Municipal Rădăuţi, la care a participat şi subprefectul Laura Morar.

S-a constatat că este respectată funcţionarea unităţii în conformitate cu prevederile autorizaţiei sanitare de funcţionare, iar în secţiile de suport COVID-19, respectiv infecţioase, pneumologie şi dermatologie, localizate în corpuri de clădiri separate de restul spitalului, sunt organizate şi asigurate circuite COVID şi non-COVID complet separate.

Citește și: Rareș Bogdan: ‘Victorie uriașă marca Klaus Iohannis, după 4 zile și 4 nopți de negocieri fără precedent’

Totodată, la CPU, cât şi în cabinetele ambulatoriului de specialitate, toate fluxurile şi protocoalele au fost operaţionalizate ţinând cont de contextul epidemiologic actual, accesul fiind permis doar pacienţilor a căror temperatură corporală nu depăşeşte 37,3 grade Celsius, iar accesul însoţitorilor este limitat, cu excepţia cazurilor în care pacientul are nevoie de ajutor să se deplaseze. Sunt respectate codurile de culori, inscripţionarea ambalajelor cutiilor de colectare a deşeurilor periculoase, graficele de curăţenie, iar după fiecare consult cabinetele medicale sunt curăţate şi suprafeţele dezinfectate.

În secţia desemnată suport COVID asistenţa medicală specializată este asigurată permanent, cu respectarea normelor de protecţie atât de către personalul medical, cât şi de către pacienţi, cu monitorizarea constantă a patologiilor conexe şi evoluţiilor specifice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.