Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

12 case noi construite în Maramureș pentru persoanele cu dizabilități (Foto)

CJ Maramures
case noi

Consiliul Județean Maramureș și DGASPC Maramureș lucrează la mai multe proiecte menite să rezolve o parte din infrastructura necesară în sistemul public de asistență socială.

În 2021 au fost demarate proiectele în valoare de 15,9 milioane lei, 10 milioane fiind asigurați din bugetul Consiliului Județean Maramureș, privind construcția a 12 case, câte 4 în Groși, Sighetu Marmației și Mireșu Mare, care vor găzdui 120 de beneficiari.

La Groși casele au fost finalizate și găzduiesc deja 40 de beneficiari care se bucură de cele mai bune condiții și servicii de înaltă calitate, oferite de personal bine pregătit.

În paralel, au fost demarate proiecte și pentru reabilitarea centrelor de zi din Poienile de Sub Munte, Sighetu Marmației și Firiza, în valoare de peste 7 milioane de lei.

Un alt proiect important pe partea de servicii sociale este Althera, Centrul pentru Terapii Alternative pentru copiii cu nevoi speciale, în valoare de peste 15 milioane lei. Acest centru a fost finalizat ca și construcție în luna iunie 2023, iar în prezent se lucrează la partea de dotări și pe structura de specialiști care vor lucra cu copiii maramureșenilor și nu numai, care au mare nevoie de terapii și programe speciale de recuperare.

”Până acum, în acest mandat avem investiții de peste 38 de milioane de lei, din care peste 20 de milioane de lei din bugetul Consiliului Județean, pentru copii, adulți, bătrâni, oameni care au dreptul la o șansă în plus, oameni pentru care merită să facem mai MULT”, a transmis Ionel Bogdan, președintele administrației județene din Maramureș.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.