Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

12 eleve de la două unităţi de învăţământ din Constanța, premiul întâi la o competiţie organizată de National Space Society

luna

Douăsprezece eleve de la două unităţi de învăţământ din municipiul Constanţa au câştigat premiul întâi la o competiţie organizată de National Space Society. Echipa a proiectat patru staţii orbitale autonome, poziţionate între Pământ şi Lună, care pot oferi adăpost pentru 42.000 de oameni, anunță news.ro.

Potrivit unui comunicat al Colegiului Naţional "Mircea cel Bătrân" (CNMB) din Constanţa, mai multe eleve au câştigat premiul întâi la Space Settlement Design Contest, competiţie organizată de către National Space Society.

Citește și: Informații importante! Gigi Becali a investit 40.000 de euro în teste

Proiectul Yggdrasil Orbital Space Settlement, realizat de elevele Alexandra Halep, Ştefania-Andreea Zupu, Andra Toma, Marina-Andreea Nanu, Melissa Costina Călin, Mara-Ioana Muca, Emma Iulia Măciucă, Maria Mirabela Ghiuri, Alexandra Enache, Andreea Moscu, Theodora Irina Stercu, Patricia Brăiloiu de la CNMB şi de la Liceul Teoretic “Traian”, coordonate de profesorul Adrian Eracle Nicolescu, a obţinut Premiul I, la secţiunea dedicată clasei a IX-a, large group”, se arată în comunicat.

Sursa citată a precizat că echipa a proiectat patru staţii orbitale autonome, poziţionate în spaţiu, între Pământ şi Lună, care oferă adăpost pentru 42.000 de oameni în cazul unei catastrofe.

Citește și: Ludovic Orban a comis-o: ‘Am discutat măsuri pentru a crește riscul de infectare a cadrelor medicale și a pacienților’

La competiţia din acest au fost 14.359 de participanţi, din 12 ţări, cu 2.646 de proiecte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.