Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

12 schimbări importante care s-au petrecut în câteva ore după ce s-a aflat rezultatul în SUA

Make America Great Again

Donald Trump va deveni, oficial, preşedintele SUA abia în ianuarie 2017, dar în doar câteva ore de la anunţarea rezultatelor scrutinului de marţi, au început să apară unele schimbări. The Independent a făcut un top al celor mai importante.

1. Un important oficial din guvernul israelian a spus că „s-a terminat” cu ideea statului palestinian.

În opinia ministrului izraelian al educaţiei, Naftali Bennet, victoria lui Trump „este o ocazie pentru Israel de a retrage imediat noţiunea de Stat Palestinian”.

2. Femeile musulmane din America se întreabă dacă vor fi în siguranţă purtând vălul hijab.

Pe reţelele de socializare au apărut tot felul de mesaje de îngrijorare:

- Mi s-a rupt inima când am văzut cât de tare plânge mama pentru că este mult mai speriată decât mine de rasismul cu care ne vom confrunta pentru că purtăm hijab.

- Mama mi-a trimis un SMS cu mesajul „te rog nu purta hijabul”, iar ea este cea mai religioasă persoană din familia noastră.

- Sora mea de 8 ani tocmai mi-a spus că se teme să fie musulmană. Mi-a rupt inima. Plâng. Nu-mi spuneţi că vorbele lui nu contează.

3. În marile oraşe americane au avut loc demonstraţii anti-Trump, cu răsturnări şi incendieri de maşini.

Mii de oameni au ieşit în stradă pentru a protesta împotriva victoriei republicanului. În oraşe din California, Oregon şi Washington au fost demonstraţii de furie, cu obiecte aruncate, ferestre sparte şi efigii incendiate.

4. Pieţele financiare s-au dat peste cap în toată lumea.

Investitorii s-a axat pe achiziţii sigure, ca aurul, în timp ce bursele de mărfuri au fost foarte volatile. Moneda mexicană, peso, s-a prăbuşit, iar bursele Nikkei şi FTSE au căzut.

5. Sarah Palin spune că Marea Britanie şi SUA „se vor cupla”, având în vedere Brexit-ul şi victoria lui Trump.

Fosta guvernatoare de Alaska, vizată pentru o poziţie în cabinetul Trump, a spus reporterilor că poporul va prelua guvernarea.

6. Fostul lider KKK, David Duke a declarat că noaptea alegerilor a fost „una dintre cele mai emoţionante nopţi” din viaţa sa.

„Să nu aveţi nici o îndoială că oamenii noştri au jucat un rol important în alegerea lui Trump”, a spus el.

7. Acţiunile la companiile de energie regenerabilă care operează în SUA au luat-o razna la anunţarea rezultatului alegerilor prezidenţiale.

Donald Trump declarase în campania electorală că schimbările climatice sunt un haos perpetuat de China pentru a paraliza economia americană.

8. Acţiunile companiilor militare au înregistrat creşteri record.

9. Parlamentul rus a sărbătorit anunţul victoriei lui Trump prin lungi aplauze în plen.

Vladimir Putin i-a trimis lui Donald Tramp o telegramă de felicitare, în care-şi exprima satisfacţia pentru înfrângerea candidatei democrate, Hillary Clinton.

10. Site-ul de imigrări al Canadei s-a blocat din cauza accesărilor nenumărate făcute de americanii care căutau metode de a pleca repede din SUA după ce au aflat că Trump este viitorul preşedinte.

11. Liderii jihadişti s-au bucurat de rezultatul alegerilor prezidenţiale din SUA.

„Victoria lui Trump este o lovitură grea dată celor care promovează eficienţa sistemului democratic”, a spus un purtător de cuvânt al Al-Qaeda.

12. Ministrul mexican de externe a declarat că nu vor plăti zidul pe care Trump a promis în campanie că-l va ridica la graniţa cu Mexicul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.