Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

127 de persoane au fost date dispărute pe mare în urma ciclonului Tauktae

www.pixabay.com
ciclon

Aproximativ 125 de persoane au fost date dispărute marţi după naufragiul unei ambarcaţiuni în largul coastelor metropolei Mumbai, situată în vestul Indiei, după sosirea în această regiune a puternicului ciclon Tauktae, a anunţat Marina indiană, care participă cu două nave şi mai multe elicoptere la o misiune de căutare şi de salvare, informează AFP.

O barjă care transporta 273 de persoane a intrat în derivă luni, când vânturi puternice s-au abătut asupra coastei occidentale a Indiei. Un număr de 146 de pasageri au putut fi salvaţi în condiţii extrem de dificile pe mare, a precizat Marina indiană pe Twitter, potrivit agerpres.ro.

Operaţiunile de salvare ar trebui să continue pe întreaga durată a zilei de marţi, a anunţat Ministerul Apărării, în pofida condiţiilor maritime complicate de violenţa extremă a ciclonului Tauktae.

Tauktae, care a făcut deja cel puţin 20 de victime şi a obligat autorităţile indiene să evacueze aproape 200.000 de persoane, a atins uscatul în cursul zilei de luni în statul indian Gujarat, unde a ajuns sub forma unei furtuni ciclonice extrem de violente, cu rafale care atingeau viteze de 185 de kilometri pe oră, potrivit Departamentului pentru meteorologie din India.

Acest ciclon - cea mai puternică furtună tropicală care a lovit această regiune după mai multe decenii - a făcut deja victime în state occidentale ale Indiei, precum Kerala, Goa, Maharashtra şi Gujarat, unde vânturi cu o forţă extremă au distrus numeroase locuinţe precare, au dezrădăcinat copaci şi au culcat la sol mai mulţi stâlpi de electricitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.