Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

13 adolescenți din Egipt au fost reținuți pentru că ar fi hărțuit turiste străine la piramidele din Giza

cgtn.com
piramida egipt arheologic alexandria

13 adolescenți din Egipt au fost reținuți de polițiști fiind acuzați că au hărțuit două turiste străine aflate în vizită la piramide, anunță BBC.

Procurorii egipteni au ordonat reținerea a 13 adolescenți acuzați că au hărțuit două turiste străine la piramidele din Giza.

Săptămâna trecută egiptenii și-au exprimat indignarea pe rețelele de socializare, după ce o înregistrare video a arătat mai mulți tineri care hărțuiau două tinere la situl arheologic, potrivit Mediafax.ro.

O declarație a procuraturii a precizat că băieții aveau între 13 și 15 ani.

Aceștia au susținut că au vrut doar să facă fotografii cu turiștii și că nu au avut intenția de a provoca vreun disconfort.

Băieții vor fi reținuți într-un centru de detenție pentru minori până la finalizarea anchetei, se arată în comunicatul procuraturii.

Autoritățile au explicat că plângerea care îi acuză pe băieți de hărțuire verbală și fizică a fost depusă de un ghid turistic care a filmat videoclipul, și nu de victime.

În clipul de 35 de secunde, ghidul poate fi auzit plângându-se că băieții egipteni „aleargă după străini" și spunând că vrea ca ministrul turismului să fie la curent.

Băieții sunt văzuți ținând în mână telefoane mobile în timp ce se înghesuie în jurul femeilor, care încearcă să scape. Una dintre femei încearcă să împingă un băiat după ce altul pare să o atingă pe spate.

În ultimii ani, zeci de femei inspirate de mișcarea MeToo au vorbit pe rețelele de socializare despre experiențele lor de hărțuire și agresiune sexuală în Egipt.

Anul trecut, Parlamentul țării a aprobat pedepse mai aspre pentru hărțuirea sexuală, modificând Codul Penal pentru a o transforma în infracțiune și mărind pedeapsa la minimum doi ani de închisoare în loc de șase luni, alături de o amendă cuprinsă între 6.370 de dolari și 12.740 de dolari.

Cu toate acestea, autoritățile egiptene au fost acuzate că, în mod frecvent, nu investighează și nu urmăresc penal bărbații acuzați de hărțuire sau agresiune sexuală împotriva femeilor.

Un studiu realizat de ONU în 2013 a constatat că 99,3% dintre fetele și femeile din Egipt au declarat că s-au confruntat cu o anumită formă de hărțuire sexuală în timpul vieții lor și că 82,6% nu se simt în siguranță pe stradă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.