Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

13 morți și zeci de răniți în urma seismului care a lovit Afganistanul

facebook.com
cutremur seism

Cel puţin 13 persoane au murit şi peste 90 au fost rănite în Pakistan şi Afganistan în urma unui seism cu magnitudinea 6,5 care s-a produs marţi seară, potrivit oficialilor guvernamentali, informează Reuters.

Cel puţin nouă persoane şi-au pierdut viaţa şi 44 au fost rănite în nord-vestul Pakistanului, a precizat un oficial guvernamental pakistanez, iar spitalele din provincia Khyber Pakhtunkhwa (nord) au instituit starea de urgenţă pe parcursul nopţii, potrivit Agerpres.

În Afganistan, cel puţin patru persoane au fost ucise şi alte 50 au fost rănite, a precizat un oficial din Ministerul Sănătăţii din această ţară.

Locuinţe şi clădiri din ambele state au fost de asemenea avariate, au mai spus autorităţile.

Seismul a fost resimţit până la 1.000 de kilometri distanţă, de circa 285 de milioane de persoane din Pakistan, India, Uzbekistan, Tadjikistan, Kazahstan, Kirghizstan, Afganistan şi Turkmenistan, a precizat Centrul Seismologic Euro-Mediteraneean (EMSC).

Epicentrul a fost localizat în munţii Hindukuş, în provincia puţin populată Badakhshan (nord-estul Afganistanului), la o distanţă de 40 de kilometri sud-est de satul Jurm şi la adâncimea considerabilă de 187 de kilometri, potrivit Serviciului de Prospectare Geologică al Statelor Unite (USGS).

În provincia Khyber Pakhtunkhwa din Pakistan, Abdul Basit, un înalt funcţionar, a precizat că pe lângă persoanele decedate şi rănite, cel puţin 19 locuinţe au fost avariate.

Shafiullah Rahimi, purtător de cuvânt al Ministerului pentru gestionarea dezastrelor din Afganistan, a spus marţi seară că două persoane şi-au pierdut viaţa în provincia estică Laghman.

Regiuni extinse din Asia de Sud sunt active din punct de vedere seismic întrucât o placă tectonică denumită Placa indiană presează înspre nord, în Placa eurasiatică.

Un seism cu magnitudinea 6,1 produs anul trecut în estul Afganistanului a ucis peste 1.000 de persoane.

În 2005, cel puţin 73.000 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma unui seism cu magnitudinea 7,6 produs în nordul Pakistanului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.