Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

13 norocos pentru mâna dreaptă a ministrului Rafila. Alexandru Rogobete, numit de premier

Radu Pop
Alexandru Rogobete

Ministerul Sănătății și-a completat garnitura secretarilor de stat de ieri, 13 februarie cu Alexandru Florin Rogobete, cel care a condus până acum echipa PNRR din cadrul Ministerului. Numirea a fost făcută ieri prin decizia 39 a prim-ministrului Nicolae Ciucă, publicată tot ieri în Monitorul Oficial.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila pare că are mână bună și la oameni. Alături de tizul său mai tânăr, Alexandru Florin Rogobete și echipa responsabilă pentru atragerea fondurilor pe PNRR, a reușit să obțină în primul an de mandat pentru sistemul medical românesc cei mai mulți bani europeni din istoria postdecembristă - peste 2,1 miliarde de euro pentru construirea și dotarea de spitale, cât și pentru modernizarea serviciilor ambulatorii la nivel național.

Din noua poziție, prioritar pentru Alexandru Rogobete  (31 de ani) este să continue să coordoneze derularea proiectelor spitaliceşti prin PNRR. Din poziția anterioară de consilier al ministrului Rafila, Rogobete a condus echipa PNRR și a avut o contribuţie majoră în punerea la punct a unei metodologii simple și nebirocratice pentru atragerea banilor europeni.

Numirea lui Rogobete ca secretar de stat a fost salutată și la nivel local de liderul PSD Timiș.

„O nouă veste bună pentru Timiș din lumea medicală. După numirea reputatului profesor Dorel Săndesc la conducerea Spitalului Județean din Timișoara, un alt timișorean – Alexandru Rogobete – a fost numit Secretar de Stat în Ministerul Sănătății. Construcția Institutului Oncologic și readucerea Timișului în elita medicinei românești sunt priorități ale mele și am încredere că, alături de asemenea specialiști, vom fi ce-am fost, ba chiar mai mult”, a anunţat deputatul Alfred Simonis pe pagina sa de Facebook.

Dr. Alexandru Rogobete este cercetător în medicină, specialist în management medical și asistent Profesor la Universitatea de Medicină și Farmacie Victor Babeș din Timișoara.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.