Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

13 persoane din India au murit după ce au fost surprinse de o alunecare de teren, provocată de ploile torențiale

newsfirst
alunecare de teren, sri lanka

Cel puţin 13 persoane şi-au pierdut viaţa în urma ploilor torenţiale musonice care au provocat vineri o alunecare de teren în statul Kerala, din sudul Indiei, au precizat autorităţile, potrivit DPA.

Un număr de 12 persoane au fost salvate de la locul incidentului, în districtul Idukki, şi duse la un spital din apropiere pentru a primi îngrijiri medicale, a declarat prin telefon Antony Scaria, un înalt funcţionar administrativ, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Decizie radicală luată de luptătorul K1 Cătălin Moroşanu! Pentru ce funcție candidează

Alunecarea de teren a avut loc în regiunea Rajamalai din acest district, în care locuiesc circa 78 de persoane, a mai precizat acesta.

''Am recuperat 13 trupuri neînsufleţite de la faţa locului. Operaţiunile de salvare sunt în curs de desfăşurare întrucât mulţi dintre rezidenţi sunt daţi dispăruţi şi ar putea fi prinşi sub stratul de noroi'', a spus Scaria.

Ploile torenţiale au dus joi la prăbuşirea unui pod din regiune, accesul în această zonă devenind dificil, a relatat presa locală. Activitatea echipelor de salvatori a fost de asemenea îngreunată de terenul accidentat şi deluros.

Citește și: Marcel Vela avertizează: Suntem cu ochii pe voi!

Un grup de 50 de salvatori din partea departamentului de pompieri, echipaţi pentru intervenţii pe timp de noapte, a fost mobilizat în regiune pentru a participa la operaţiunile de căutare, a precizat premierul statului, Pinarayi Vijayan.

Statul a solicitat de asemenea ajutor din partea elicopterelor Forţelor Aeriene Indiene pentru a sprijini operaţiunile şi eforturile de salvare.

Ploile torenţiale au deteriorat totodată elemente de infrastructură şi drumuri şi au provocat inundaţii în regiune. Departamentul regional de meteorologie a prognozat ploi extrem de intense până sâmbătă.

Citește și: Marcel Ciolacu reacționează după declarațiile lui Orban despre bani: Dacă v-ați opri din furat atunci ați fi avut de unde să majorați și pensiile și să dublați alocațiile .

Sezonul musonic, care în India durează din iunie până în septembrie, aduce de cele mai multe ori ploi torenţiale vitale pentru agricultură, dar care au şi un imens potenţial distructiv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.