Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

130 de delegaţi din întreaga lume vor lua parte la cea de-a 7-a Conferinţă Internaţională privind Marea Neagră în Antichitate

Pinterest
ucraina europa est marea neagra

O sută treizeci de delegaţi din întreaga lume vor lua parte la cea de-a 7-a Conferinţă Internaţională privind Marea Neagră în Antichitate, care va avea loc la Salonic în perioada 26-30 septembrie 2022, informează agenţia greacă de presă ANA.

Din 1997, conferinţa - găzduită pentru prima dată de Grecia - este cel mai important eveniment la nivel mondial privind istoria şi arheologia Mării Negre, potrivit Agerpres.

Evenimentul din acest an are două axe: prezentarea cercetărilor arheologice în Marea Neagră din ultimii patru ani şi anunţuri cu caracter preponderent istoric.

De un interes deosebit pentru Grecia vor fi referirile la relaţiile dintre Macedonia antică şi Marea Neagră "economice, comerciale sau politice", după cum a declarat vicepreşedintele comitetului conferinţei, profesorul de arheologie clasică Manolis Manoledakis pentru ANA.

Evenimentul din acest an este dedicat memoriei lui Alexandru Avram, un important istoric şi arheolog român cu o vastă activitate în vestul Mării Negre care a decedat anul trecut, precum şi fondatorului conferinţei, Gocha Tsetskhladze, care a murit în urmă cu câteva zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.