Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

14 milioane de persoane au tranzitat în 2017 punctele de trecere a graniţei din vestul ţării

agerpres.ro
coada tiruri frontiera

Punctele de trecere a graniţei de pe raza de competenţă a Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea au fost tranzitate în 2017 de aproximativ 14 milioane de persoane, număr cu circa 9% mai mic comparativ cu cel din anul anterior, a informat, vineri, într-o conferinţă de presă organizată la Arad, şeful ITPF Oradea, chestorul de poliţie Marin Bondar. Potrivit acestuia, din totalul menţionat, aproape 8 milioane de persoane au tranzitat frontiera prin cele patru puncte din judeţul Arad, cel mai tranzitat fiind PTF Nădlac, şi circa 6 milioane de persoane au trecute graniţa prin cele cinci PTF-uri din judeţul Bihor, cele nouă structuri fiind subordonate ITPF Oradea, conform Agerpres.

"Numărul celor care au tranzitat cele nouă PTF-uri din raza de competenţă a ITPF Oradea a fost cu aproximativ 9% mai mic decât în anul 2016, această scădere justificându-se prin faptul că tot mai mulţi călători preferă să tranziteze frontiera prin punctele de trecere aeroportuare, în detrimentul celor rutiere", a spus chestorul Marin Bondar.

Conform acestuia, şi traficul mijloacelor de transport a scăzut, de asemenea, cu circa 9%, ajungând la nivelul ITPF Oradea la aproximativ 5,8 milioane de autovehicule, cel mai tranzitat fiind PTF Nădlac II - Csanadpalota, cu peste 2,44 milioane de mijloace de transport.

În ceea ce priveşte migraţia ilegală, chestorul Marin Bondar a afirmat că, în anul 2017, în zona de competenţă a ITPF Oradea au fost depistate 2.758 de persoane implicate în acest fenomen, din care 2.203 au fost descoperite la nivelul judeţului Arad, iar 555 în judeţul Bihor, la frontiera verde fiind depistat un total de 1.040 de persoane.

"Cei mai mulţi dintre cetăţenii străini depistaţi la frontiera verde, circa 83%, provin din centrele pentru solicitanţi de azil - un asemenea centru funcţionează în Timişoara - iar în ceea ce priveşte cetăţenia, cei mai mulţi dintre aceştia aceştia fiind din Irak, Siria, Iran, Afganistan, Pakistan. Libia ş.a.m.d.", a arătat şeful ITPF Oradea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.