Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

14 morţi după bombardamente guvernamentale la Ghouta de Est, o zonă de dezescaladare

www.yenisafak.com
explozie Damasc

Cel puţin 14 persoane au fost ucise luni în noi bombardamente ale regimului sirian vizând Ghouta de Est, o regiune rebelă situată în apropiere de Damasc în care a fost instaurată o zonă de ”dezescaladare”, a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (SOHR), relatează AFP. Asediată din 2013 de regimul lui Bashar al-Assad, Ghouta de Est face parte din cele patru zone de ”dezescaladare” implementate anul acesta în anumite regiuni ale ţării în vederea instaurării unui armistiţiu.

În pofida acestui lucru, regimul şi-a intensificat la jumătatea lui noiembrie atacurile asupra regiunii, în care aproximativ 400.000 de locuitori se confruntă cu penurii de hrană şi medicamente. Atacuri aeriene şi tiruri de artilerie ale regimului asupra mai multor localităţi au ucis 14 civili, potrivit SOHR, la o zi după ce au fst ucise 23 de persoane în violenţe similare. Raidurile sângeroase care au vizat Ghouta în ultimele două săptămâni s-au soldat cu peste 100 de morţi, potrivit acestui ONG.

Intensificarea bombardamentelor regimului are loc după o ofensivă lansată, la jumătatea lui noiembrie, de către rebeli împotriva unei baze militare în sector. Ca represalii la atacurile regimului, rebelii au lansat recent obuze şi rachete asupra Damascului, soldate cu morţi. ONU a tras recent un semnal de alarmă cu privire la situaţia umanitară în Ghouta, catalogată drept un ”epicentru al suferinţei” în Siria de către in oficial de la Organizaţie.

Declanşat în 2011 de reprimarea guvernamentală a unor manifestaţii palnice prodemocraţie, conflictul în Siria a devenit tot mai complex în timp, prin implicarea unor ţări străine şi grupări jihadiste. Războiul s-a soldat cu 340.000 de morţi şi milioane de deplasaţi şi refugiaţi, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.