Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

14 morţi în raiduri ale coaliţiei arabe asupra unei fabrici de produse alimentare din Yemen

yemen

Paisprezece persoane au fost ucise marţi în raiduri aeriene întreprinse de coaliţia arabă, aflată sub comanda Arabiei Saudite, asupra unei fabrici de produse alimentare din capitala yemenită, Sanaa, aflată sub controlul rebelilor houthi, potrivit unor surse medicale, relatează AFP. Directorul fabricii, Abdallah al-Aqel, a indicat la rândul său un bilanţ de 16 morţi şi 10 răniţi, adăugând că toate victimele sunt angajaţi ai fabricii. Situată în apropiere de un centru de mentenanţă pentru echipamentul armatei, fabrica a fost lovită de raidurile aeriene în timpul programului de lucru, a precizat directorul.

Este vorba de primele raiduri aeriene ale coaliţiei arabe din ultimele trei luni în regiunea Sanaa, survenite la trei zile după eşecul convorbirilor de pace. Raidurile au determinat închiderea aeroportului capitalei Yemen. Potrivit purtătorului de cuvânt al coaliţiei, generalul Ahmed al-Assiri, raidurile au vizat obiective militare din împrejurimile Sanaa. La rândul său, purtătorul de cuvânt al rebelilor, Mohammed Abdelsalam, a afirmat pe Facebook că, marţi, coaliţia arabă ''a comis o crimă odioasă vizând o fabrică de produse alimentare din centrul Sanaa'', provocând morţi şi răniţi în rândul civililor, inclusiv femei şi copii''.

Agenţia Saba, controlată de către rebeli, a indicat că, în afară de Sanaa, au fost vizate de raidurile ''agresorilor saudiţi'' şi alte regiuni aflate în război. Reluarea loviturilor aeriene la Sanaa intervine după mai puţin de 72 de ore de la ''suspendarea'' de către ONU a negocierilor de pace care îi reuniseră, timp de trei luni şi jumătate în Kuweit, pe reprezentanţii rebelilor şi ai guvernului. ONU mizează pe o reluare a convorbirilor în decurs de o lună şi refuză să vorbească despre un eşec. Părţile în conflict se menţin însă pe poziţiile lor, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.