Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

1.400 de lei de la stat pentru o parte din români: Atenție sumele expiră la 31 martie!

ziuaconstanta.ro
bani

Statul român a pus la dispoziție sume speciale de bani. Atenție, numai o parte dintre români le-au primit. Banii s-au dat pe carduri și cei care nu îi vor cheltui până la 31 martie vor rămâne fără ei! Este vorba de sume speciale destinate persoanelor cu o situație materială precară!

Beneficiarii au fost pensionarii cu venituri de sub 2.000 de lei!

Românii fără posibilități au beneficiar, în ultimele două sezoane reci, de carduri de energie încărcate cu două tranșe de 700 de lei fiecare. Asta înseamnă un total de 1.400 de lei pe an. Programul a fost extins anul trecut, ceea ce le-a permis utilizatorilor să folosească banii rămași necheltuiți până la finalul lunii martie 2024. Totuși, sumele rămase necheltuite după această dată vor fi pierdute, potrivit normelor stabilite de stat, anunță România TV.

Acordarea cardurilor a devenit necesară după liberalizarea pieței de energie, atunci când prețurile efectiv au sărit în aer

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a confirmat că, în sezonul rece rămas din primăvara lui 2024, românii vor continua să primească sprijin pentru plata facturilor la încălzire și energie. Astfel, cei care au beneficiat de 1400 de lei anul trecut nu trebuie să își facă griji, deoarece sprijinul financiar va fi acordat și în acest an.

Această decizie a fost luată în contextul modificărilor legislative și a necesității de a proteja persoanele vulnerabile în fața creșterilor semnificative de prețuri, care au afectat accesul la resursele de încălzire, conform Playtech.

Conform comunicatului oficial al ministerului, cei care au beneficiat de ajutor în toamna anului 2023, inclusiv cei care utilizează lemne pentru încălzire, vor continua să primească sprijinul necesar și în primăvara anului 2024.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.