Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

145 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 180.000 de lei, au fost aplicate, în ultimele 24 de ore, în judeţul Gorj

politista rutiera scrie amenda

Un număr de 145 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 180.000 de lei, au fost aplicate, în ultimele 24 de ore, în judeţul Gorj, pentru nerespectarea Ordonanţei Militare nr. 3, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Daiana Militaru, potrivit Agerpres.

"Patrule mixte de poliţişti, jandarmi, poliţişti locali şi militari din cadrul MAPN au intensificat activităţile de verificare a respectării măsurilor dispuse prin Ordonanţa Militară nr. 3 din 24.03.2020. Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 145 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea condiţiilor în care se poate realiza circulaţia persoanelor şi o sancţiune pentru nerespectarea măsurii de autoizolare la domiciliu. Valoarea totală a amenzilor se ridică la suma de 180.050 de lei. Facem apel la cetăţenii judeţului Gorj să respecte măsurile dispuse pe perioada stării de urgenţă. De asemenea, amintim că se vor majora amenzile pentru persoanele care nu vor respecta ordonanţele militare. Astfel, gorjenii care vor părăsi domiciliul fără a avea un motiv bine întemeiat riscă amenzi cuprinse între 2.000 de lei şi 20.000 de lei, în condiţiile în care amenzile stabilite iniţial aveau valori cuprinse între 100 de lei şi 5.000 de lei", a precizat Daiana Militaru, potrivit unui comunicat de presă.

Citește și: Lidl, mutare în plină epidemie de coronavirus! Se întâmplă din 30 martie, în magazinele din România

Conform sursei citate, pe lângă sancţiunea contravenţională, cei care încalcă regulile izolării vor intra în carantină şi vor suporta obligatoriu toate cheltuielile, în conformitate cu prevederile Ordonanţei Militare nr. 4 din 29.03.2020.

Luni după-amiază, la nivelul judeţului Gorj, se aflau în autoizolare la domiciliu 2.872 de persoane, iar 300 - în carantină.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.