Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

15 gospodării evacuate în localitatea Căpeni: Autorităţile, în continuare în alertă

alerta

Autorităţile covăsnene au evacuat în cursul zilei de joi un număr de 15 gospodării, respectiv 26 de persoane, din localitatea Căpeni, unde persistă riscul producerii de inundaţii pe cursul râului Olt, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna. Purtătorul de cuvânt al instituţiei, Marius Tolvaj, a precizat că persoanele evacuate au locuinţele în zona cea mai expusă pericolului inundaţiilor şi au fost cazate la rude sau cunoştinţe. Două persoane, potrivit reprezentantului ISU Covasna, au refuzat categoric să-şi părăsească gospodăriile, în ciuda pericolului iminent, conform Agerpres.

Autorităţile sunt în alertă de mai bine de 24 de ore, după ce specialiştii au avertizat că există riscul ca digul de protecţie din localitatea Căpeni să cedeze din cauza unei viituri puternice. În zonă au fost mobilizate încă de miercuri după-amiază importante forţe de intervenţie, iar în cursul dimineţii de joi au sosit aici ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, care au bătut uliţele satului încercând să-i convingă pe oameni să-şi părăsească temporar locuinţele, deoarece majoritatea au refuzat iniţial să accepte acest lucru.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat că situaţia este în continuare critică, fiind prognozate ploi, posibil importante cantitativ. "Nu am ieşit din zona de risc şi nici nu aş spune că am ieşit din situaţia critică, încă o tratăm ca pe o situaţie de foarte mare risc. (...) Din punctul meu de vedere, cea mai mare problemă cu care ne-am confruntat nu a fost aceea în gestionarea situaţiei de către forţele cu autoritate şi cu responsabilitate, ci conştientizarea populaţiei că se află într-o zonă de risc. (...) Păzim animalele, păzim bunurile, nu sunt expuşi niciunui alt pericol, pentru noi cel mai important, în acest moment, este să salvăm vieţi", a spus ministrul de Interne.

În ultimele 48 de ore inundaţiile au provocat pagube în aproape douăzeci de localităţi din judeţul Covasna. Potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Judeţean Covasna, remis joi AGERPRES, în prezent, trei drumuri judeţene sunt închise traficului rutier din cauza inundaţiilor, respectiv DJ 103B, între localităţile Ozun - Bicfalău, DJ 131B Baraolt - Augustin şi DJ 131 Baraolt - Căpeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.