Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

15 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului. Care instituții și-au tras partea leului

catedrala mantuirii neamului

Consiliul General al Muncipiului Bucureşti a votat pentru alocarea a 15 milioane de lei (3 milioane EURO) pentru Catedrala Mântuirii Neamului, fiind înregistrate 31 de voturi pentru şi 20 împotrivă.

"Vă rog să votaţi acordarea acestui sprijin financiar deoarece e mai mult decât o biserică. Propun să dăm banii deoarece acest ansambul va avea în componenţă o şcoală, o cantină socială, o sală de spectacole cu muzică sacră. La următoarea şedintă voi prezenta un plan de investiţii pentru spitale, care va presupune acordarea mult mai multor bani decât dăm acum pentru Catedrală", a declarat înaintea votului Gabriela Firea.

Numai că nu doar Catedrala a primit bani. Sume consistente au fost alocate pentru alte capitole bugetare:

apă și caldură - 12 milioane de EURO

Transport în comun - 11 milioane de EURO

Instituții în subordinea Primăriei Capitalei (spitale, scoli, etc) - 20 milioane de EURO

Infrastructură - 12 milioane de EURO

Catadrala Mântuirii Neamului - 3 milioane de EURO

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a propus modificarea Bugetului General al Bucureştiului şi acordarea unui sprijin financiar de 15 milioane de lei Patriarhiei Române, pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului, propunerea fiind avizată de consilierii generali.

La şedinţa consiliului a venit şi un consilier patriarhal pentru a susţine cererea de finanţare. "Avem nevoie de banii aceştia pentru că, fără sprijinul dumneavoastră, nu vom mai putea continua lucrările. Guvernul ne-a îndemnat să ne indreptăm spre primării. Dacă nu vom primi acest ajutor financiar, generaţia noastră va fi una a eşecului", a spus Nicolae Crîngaşu, consilier patriarhal pentru ridicarea Catedralei Mantuirii Neamului. Consilierii au votat şi în favoarea acordării altor 4,5 milioane de lei pentru Mănăstirea Antim.

Joi dimineaţa, consilierii PNL din Consiliul General al Municipiului Bucureşti au anunţat că vor vota împotriva rectificării bugetului Capitalei care prevedea acordarea sumei de 15 milioane de lei pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.