Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

15 tone de haine şi încălţăminte second hand oprite la Vama Veche din cauza stării avansate de degradare

deseuri

Peste 15 tone de deşeuri, constând în haine şi încălţăminte second hand în stare avansată de degradare, considerate de comisarii de mediu drept deşeuri periculoase, au fost oprite la intrarea în ţară după un control efectuat la Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, a informat, joi, Poliţia de Frontieră.

Deşeurile erau transportate într-un camion ce transporta haine second hand pentru o firmă din România. Camionul, condus de un tânăr român în vârstă de 28 de ani este înmatriculat în România.

Controlul la PTF Vama Veche a fost efectuat pe sensul de intrare în ţară de către poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu comisari din cadrul Gărzii de Mediu Constanţa şi Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Constanţa.

"În urma efectuării verificărilor, s-a constatat că în mijlocul de transport se afla cantitatea de 15.085 de kilograme de haine second hand aflate într-o stare avansată de degradare, fapt pentru care lucrătorii din cadrul Gărzii de Mediu Constanţa le-au catalogat ca fiind deşeuri periculoase şi nu au permis intrarea pe teritoriul României a acestora", a precizat sursa citată.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru infracţiunile de import ilegal de deşeuri cu încălcarea dispoziţiilor legale în domeniu şi introducerea pe teritoriul României a deşeurilor de orice natură în scopul eliminării acestora, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.