Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

1.500 de sancţiuni contravenţionale aplicate de poliţişti din Maramures în cadrul acţiunii Blocada

axanews.ro
amenzi amenda politia

Peste 1.500 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pe parcursul lunii iulie, în cadrul acţiunii integrate "Blocada", a anunţat, miercuri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Maramureş, potrivit Agerpres.

În urma celor 80 de acţiuni preventiv-reactive organizate pe diferite domenii, s-au constatat 156 de infracţiuni (35 în flagrant), dintre care 79 de natură judiciară şi 51 la regimul circulaţiei rutiere.

"Poliţiştii au intervenit şi au aplicat peste 1.580 de sancţiuni contravenţionale ca urmare a încălcării normelor OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 403 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzută de Legea 61/1991, 80 de sancţiuni pentru fapte prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi peste 200 de sancţiuni la alte acte normative. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate depăşeşte 1.212.000 de lei. Totodată, au fost confiscate bunuri în valoare de peste 92.000 de lei, în special produse alimentare comercializate ilegal", se menţionează într-un comunicat al IPJ Maramureş.

Citește și: EXCLUSIV Emi Pian putea fi salvat! Cum îl puteau scăpa cei aflați la fața locului

În urma acţiunilor derulate de poliţiştii rutieri pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, au fost reţinute, ca măsură complementară, 173 de permise de conducere, dintre care 32 pentru consum de alcool şi 58 pentru încălcarea regimului legal de viteză, fiind retrase 82 de certificate de înmatriculare.

De asemenea, în cadrul acţiunilor pentru combaterea ilegalităţilor în domeniul silvic, au fost instituite filtre rutiere pentru verificarea legalităţii transporturilor de material lemnos şi au fost efectuate controale la societăţile comerciale de profil, fiind confiscaţi, faptic sau valoric, 356 de metri cubi de material lemnos.

Acţiunile pentru combaterea contrabandei cu ţigări s-au soldat cu confiscarea a aproximativ 60.000 de ţigarete (3.000 de pachete).

În acţiuni au fost implicaţi peste 260 de poliţişti din structurile de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, arme, explozivi şi substanţe periculoase şi acţiuni speciale.

Totodată, în cadrul acţiunilor au fost angrenate şi efective de jandarmi, poliţişti de frontieră, poliţişti locali, dar şi reprezentanţi ai altor instituţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.