Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

16 civili au fost ucişi în raiduri ale coaliţiei lângă Raqqa

raqqa siria

Şaisprezece civili, dintre care cinci copii, au fost ucişi miercuri în raiduri ale coaliţiei internaţionale conduse de Washington lângă Raqqa, principalul fief al grupării jihadiste Statul Islamic (SI) în Siria şi ţinta unei vaste ofensive, potrivit unui ONG, informează AFP. Raidurile aeriene au vizat satul Barouda, la 15 km vest de Raqqa, fieful SI în nordul acestei ţări devastate de război, precizează Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

'Şaisprezece civili, dintre care o femeie, cinci copii şi trei cupluri, au fost ucişi în lovituri' aeriene, a declarat pentru AFP directorul OSDO, Rami Abdel Rahman. 'Este vorba în majoritatea cazurilor de refugiaţi, civili care au fugit din calea bombardamentelor intense din alte teritorii aflate sub controlul SI în Homs', mai în sud, a precizat Abdel Rahman, conform Agerpres.

Marţi, OSDO a raportat că membrii coaliţiei internaţionale au întreprins între 23 aprilie şi 23 mai raidurile aeriene cele mai sângeroase pentru civili - 225 de morţi - pe o perioadă de o lună în Siria. Aviaţia coaliţiei a început să bombardeze SI în Irak în august 2014, înainte de a-şi extinde raidurile în Siria luna următoare. Ea susţine din noiembrie o ofensivă de anvergură a Forţelor Democrate Siriene (FDS, alianţă arabo-kurdă), vârful de lance al luptei anti-SI în Siria, pentru a cuceri oraşul Raqqa. De la mijlocul lui mai, această alianţă avansează în direcţia Raqqa. Însă pe frontul de vest, combatanţii kurzi şi arabi continuă să se afle la circa 40 de km de Raqqa, în timp ce la sud de oraşul de pe malul fluviului Eufrat teritoriul rămâne în totalitate sub controlul grupării jihadiste.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.