Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

16 români au fost arestați la Budapesta, alții 5, în Austria

imigranti

Mai multe călăuze din România au fost arestate în Austria. Românii ar fi transportat imigranți din Afganistan și Irak într-un camion frigorific, potrivit presei din Austria. Poliţia maghiară a comunicat că 16 români au fost, de asemenea, arestaţi pentru trafic de persoane.

Cinci români au fost arestaţi, fiind prinşi de poliţie pe autostrada A4 în Austria. Sunt acuzaţi că ar fi fost călăuzele unor refugiaţi din Irak şi Afganistan.

Autorităţile austriece au interceptat mai multe transporturi cu refugiaţi în ultimele 24 de ore.

Totodată, Poliţia Naţională din Ungaria a comunicat că în Budapesta, doar în cursul nopţii trecute, au fost arestate 21 de călăuze, din care 16 sunt cetăţeni români.

Românii încercau să treacă spre Austria, cel mai probabil, aproape 100 de refugiaţi.

Aceştia transportau în maşini persoane provenind mai ales din Siria. În maşini au fost găsite zeci de mii de euro.

Călăuzele au fost arestate, iar maşinile au fost confiscate, fiind demarate procedurile judiciare pentru a se stabili de unde veneau şi cât de mare e reţeaua din care fac parte.

Românii riscă închisoare de la 2 la 8 ani, în Ungaria.

Camionul găsit în estul Ungariei joi cu aproximativ 50 de refugiaţi morţi este înmatriculat în Ungaria şi poliţia ungară cooperează cu cea austriacă pentru a da de urma şoferului, a indicat Janos Lazar, şeful de cabinet al premierului Viktor Orban, relatează agenţia Reuters.

Janos Lazar a criticat dur din nou Uniunea Europeană pentru că nu este capabilă să controleze intrarea imigranţilor pe teritoriul ei. ''Evenimentele din ultimele zile arată că UE este incapabilă să-şi apere frontierele'', a declarat Lazar într-o conferinţă de presă.

Aproximativ 50 de refugiaţi au fost găsiţi morţi joi într-un camion abandonat pe o autostradă în estul Austriei, a relatat cotidianul Krone, precizând că primele indicii arată că ei au murit prin sufocare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.