Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

160 de ani de rafinare: Rafinăria Vega va obţine în acest an o producţie record de bitum

rafinarie

Rafinăria Vega va obţine în acest an o producţie record de bitum rutier, respectiv 90.000 de tone, asigurând aproape o cincime din cererea de pe piaţa internă, a declarat Laurenţiu Colţănel, administratorul rafinăriei Vega Ploieşti, din cadrul Rompetrol Rafinare.

El spune că aşteaptă pe viitor o creştere a cererii de bitum în România, având în vedere planurile de dezvoltare a sectorului de autostrăzi pe care le au autorităţile, astfel că Vega va investi în continuare în creşterea capacităţii de producţie.

Negocieri de ULTIMĂ ORĂ: Ce funcție primesc Dragnea și Tăriceanu / presă

Rafinăria Vega, unde nu se mai produc carburanţi din 2003, este singurul producător de bitum din România. Din 2007, după investiţii de 8 milioane de dolari, unitatea poate produce bitum polimerizat, de calitate superioară bitumului obişnuit. Până acum, drumarii din România nu au fost prea interesaţi de acest produs, întrucât este cu 25% mai scump decât bitumul normal. În schimb, tronsoanele unde a fost turnat bitum polimerizat, unul dintre ele fiind bulevardul Aviatorilor din Capitală, nu a trebuit nici măcar "plombat" timp de şapte ani, susţine Colţănel, într-un interviu acordat Agerpres.

Pe lângă bitum, Vega mai produce în jur de 20 de produse diverse, precum solvenţi şi combustibili, multe dintre ele fiind folosite de toţi oamenii zi de zi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.