Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

166 de deținuți încarceraţi la Penitenciarul Miercurea Ciuc au votat la referendumul pentru modificarea Constituției

inchisoare puscarie gratii

Un număr de 166 de deţinuţi încarceraţi la Penitenciarul Miercurea Ciuc au votat, sâmbătă, la referendumul pentru modificarea Constituţiei, după ce şi-au exprimat în scris această dorinţă, potrivit Agerpres.

Potrivit informaţiilor furnizate AGERPRES de directorul Penitenciarului Miercurea Ciuc, comisar şef Miklos Zoltan, în cursul zilei de vineri, 166 de deţinuţi care au drept de vot şi-au exprimat în scris intenţia de a vota la referendum, iar 35 au spus că nu vor să participe la această consultare.

În incinta penitenciarului, într-un spaţiu unde au loc activităţi educative, au fost amenajate două cabine de vot şi sâmbătă a fost adusă o urnă specială de la secţia de votare unde este arondată unitatea.

Miklos Zoltan a spus că au votat toţi cei 166 de deţinuţi care şi-au exprimat această opţiune, procesul electoral finalizându-se în aproximativ două ore şi jumătate.

Cel mai tânăr deţinut care a votat are 19 ani, iar cel mai în vârstă 69 de ani.

Dintre cei care au votat, deţinutul cu cea mai mică pedeapsă, respectiv 10 luni şi 20 zile a fost încarcerat pentru conducere fără permis, iar cel care ispăşeşte cea mai mare pedeapsă, de 17 ani, a fost condamnat pentru omor.

În judeţul Harghita au fost amenajate 290 de secţii de votare şi sunt aşteptaţi la urne 269.066 alegători, care sunt înscrişi pe listele electorale permanente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.