Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

16,73 milioane de turiști străini au vizitat, în 2019, Dubaiul: 82.820 au fost români

dubai

Industria turismului din Dubai a înregistrat, la finalul anului 2019, o creştere de 5,1% a numărului de turişti străini cazaţi peste noapte, la 16,73 milioane, iar România a consemnat cel mai mare salt din Europa de Est, până la 82.820 de persoane, arată datele publicate, recent, de Dubai Tourism, potrivit Agerpres.

Dubai a fost desemnat, anul trecut, al patrulea cel mai vizitat oraş din lume, pentru al cincilea an consecutiv, de către MasterCard Global Destination Cities Index 2019.

Potrivit datelor oficiale, cu o contribuţie de 11,5% din PIB, sectorul turistic a clasat Dubai pe locul 3 în topul marilor oraşe în ceea ce priveşte atragerea veniturilor din turism, cu un total de 27,9 miliarde de dolari, reiese din rezultatele Cities Report 2019 al World Travel & Tourism Council.

Trendul crescător s-a bazat pe cele mai importante pieţe de aprovizionare ale Dubaiului, respectiv: India, Regatul Arabiei Saudite (KSA), Regatul Unit (UK), Oman, China şi Rusia - care au asigurat peste şapte milioane de vizitatori, în 2019.

Citește și: Efect neașteptat al Brexit: lovitură de baros pentru Dacian Cioloș

Pe parcusul anului trecut, din România au călătorit în Dubai 82.820 de turişti, în creştere cu 12% faţă de anul 2018, ţara înregistrând astfel cea mai mare creştere din regiunea estică.

Comparativ, la finele lui 2018, numărul de turişti din România a fost de 64.486, cu o creştere de 19,7% raportat la anul anterior.

Cât priveşte oferta de atracţii turistice, Dubai deţine patru parcuri de distracţii în cadrul Dubai Parks & Resorts (Motiongate, Bollywood Parks, Legoland şi Legoland Water Park), 15 galerii de artă situate pe Bulevardul Alserkal, Dubai Safari Park (cu 2.500 de animale din 250 de specii diferite din întreaga lume), IMG Worlds of Adventure (cel mai mare parc tematic acoperit din lume, cu o suprafaţă mai mare decât 28 de terenuri de fotbal), Burj Khalifa - cea mai înaltă clădire din lume, cu o înălţime de 828 de metri, precum şi peste 2.000 de restaurante.

În Dubai, trăiesc peste 200 de naţionalităţi diferite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.