Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

17 ani de la atacurile teroriste de la 11 septembrie:Donald Trump va participa la ceremoniile de comemorare din Pennsylvania,unde s-a prăbușit un avion deturnat

trump semneaza

Preşedintele american, Donald Trump, va comemora împlinirea a 17 ani de la atentatele din 11 septembrie 2001 în Pennsylvania, pe un câmp unde s-a prăbușit unul din avioanele deturnate de teroriști, în timp ce vicepreşedintele Mike Pence va merge la Pentagon, informează agenția The Associated Press, scrie Mediafax.

La 17 ani de la atentate, numeroase manifestări sunt prevăzute la New York şi în alte oraşe americane: momente de reculegere, proiecte de voluntariat și un nou monument comemorativ în Pennsylvania.

Citește și Fost senator, audiat la Parchetul General într-un dosar care îi vizează pe Lucian Onea și Mircea Negulescu

Președintele, însoțit de soția sa, Melania Trump, va participa la ceremonia de comemorare a victimelor atentatelor care se va desfășura în apropiere de localitatea Shanksville, Pennsylvania, unde sâmbătă a fost inaugurat un monument comemorativ denumit "Turnul Vocilor".

În acest loc, în dimineața zilei de 11 septembrie 2001, s-a prăbușit un avion de pasageri, zborul United Airlines Flight 93, după ce pasagerii și membrii echipajului, informaţi prin telefonul mobil despre evenimentele din New York, s-au luptat cu teroriștii care au deturnat aeronava. Obiectivul precis al teroriştilor a rămas, până astăzi, necunoscut.

Anul trecut, pentru prima dată în calitate de președinte al SUA, Donald Trump a ținut un moment de reculegere la Casa Albă și a participat la ceremoniile de comemorare de la Pentagon, unde un alt avion deturnat prăbușit.

Aproape 3.000 de persoane au decedat după ce două avioane deturnate de teroriști au lovit turnurile gemene World Trade Center din New York, provocând prăbușirea lor, o altă aeronavă a lovit Pentagonul, iar un al patrulea avion s-a prăbușit pe un câmp din Pennsylvania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.