Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

17 pacienți cu probleme psihice și care sunt infectați cu Covid-19 au fost transferați din Ialomița în Brăila, într-o secție specială

Forbes
COVID coronavirus

Potrivit prefectului de Brăila, Cătălin Boboc, cei 17 pacienţi care au COVID 19 şi comorbidităţi din sfera psihiatrică au fost aduşi din Ialomiţa şi internaţi în secţia pentru această categorie de bolnavi. În această secţie, sunt în total 25 de locuri, fiind disponibile acum doar 8 dintre ele, relatează News.ro.

Citește și: Olguța Vasilescu, palmă pentru ministrul Muncii, Violeta Alexandru: Nu a făcut ceea ce are în prerogative

”Spitalul de Psihiatrie din Brăila este spital suport pentru bolnavii cu patologii asociate de natură psihiatrică. Pentru că cei din Ialomiţa nu au astfel de paturi şi au puţine paturi în general au ales această situaţie. Gestionarea acestei pandemii nu poate fi făcută la nivel local, la un moment dat cu toţii depindem unii de alţii, numai că ne incurcă puţin aceste transferuri. Nu avem nici noi paturi nelimitate, încercăm să ţinem deschise toate secţiile pentru bolnavii neinfectaţi. Făcusem în acest spaţiu de la Psihiatrie, pentru că nu aveam cazuri acolo, un centru de tratament pentru bolnavii asimptomatici ca să degrevăm Spitalul Judeţean, dar ne descurcăm şi în această situaţie”, a declarat prefectul de Brăila, Cătălin Boboc.

În judeţul Buzău, sunt, conform raportării de miercuri, 330 de bolnavi de la debutul pandemiei, cu 15 cazuri noi raportate, aici înregistrându şi şi 15 decese.

78 de persoane sunt internate în spitalele din judeţul Brăila, dintre care

17 bolnavi cu COVID 19 provin din judeţul Ialomiţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.