Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

17 salariaţi ai DGASPC Prahova şi 41 de beneficiari, inclusiv copii, diagnosticaţi cu noul coronavirus

SANADOR
testare covid

Un număr de 58 de persoane din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Prahova, reprezentând angajaţi şi beneficiari ai centrelor coordonate de direcţie, sunt infectate cu noul coronavirus, starea acestora fiind stabilă, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat transmis marţi de DGASPC, în subordinea direcţiei funcţionează în regim rezidenţial opt unităţi de asistenţă socială pentru copii şi 11 unităţi de asistenţă socială pentru persoane adulte cu dizabilităţi, în cadrul cărora sunt angajaţi 1.700 de salariaţi.

DGASPC oferă, în prezent, servicii pentru 1.377 de copii beneficiari ai măsurilor de protecţie specială şi pentru 999 persoane adulte cu dizabilităţi.

Citește și: Gabriela Firea, către Orban: ‘Ceea ce ați făcut azi, se numește abuz de putere’

"În prezent sunt diagnosticaţi cu virusul SARS-CoV-2 17 salariaţi, 23 de copii şi 18 beneficiari adulţi. Starea de sănătate a acestora este stabilă, nu au simptomatologie gravă şi sunt monitorizaţi, permanent, de personal medical de specialitate", se arată în comunicatul citat.

De altfel, autorităţile au raportat, în ultimele zile, focare de COVID-19 la trei centre ale DGASPC, dintre care două de adulţi şi un centru de plasament de la Vălenii de Munte, unde 23 de copii au fost testaţi pozitiv.

DGASPC arată că, în contextul pandemiei, a elaborat proceduri concrete de lucru, conforme cu normele naţionale impuse de actuala situaţie sanitară, şi a luat mai multe măsuri, între care majorarea cheltuielilor cu bunuri şi servicii cu suma de 1.200.000 lei pentru achiziţia de produse dezinfectante şi de protecţie, banii fiind alocaţi din veniturile proprii ale Consiliului Judeţean Prahova; elaborarea şi transmiterea de instrucţiuni pentru gestionarea situaţiilor de risc apărute pe parcursul stării de urgenţă şi de alertă; izolarea salariaţilor la locul de muncă pe o durată de 14 zile, urmată de izolarea acestora la domiciliu pentru încă 14 zile; triajul epidemiologic al personalului; dezinfectarea cu soluţii pe bază de clor a suprafeţelor şi podelelor, la intervale regulate; circuite separate pentru personalul auxiliar cu scopul evitării contactului cu beneficiarii; testarea periodică, bilunară sau ori de câte ori este nevoie, a tuturor salariaţilor şi a tuturor beneficiarilor de servicii rezidenţiale.

Totodată, s-au luat măsuri suplimentare în ceea ce priveşte deplasarea salariaţilor la şi de la locul de muncă, în sensul că angajaţii nu se mai deplasează cu mijloacele de transport în comun, ci cu autoturismele instituţiei sau proprii, astfel încât să se diminueze riscul infectării atât pentru ei, cât şi pentru beneficiari, menţionează sursa citată.

Bugetul pe anul în curs al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova este de 154.978.680 lei. Din această sumă, au fost alocate 43.585.000 lei de la bugetul de stat şi 92.183.000 lei de la Consiliul Judeţean Prahova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.