Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

17 străzi din Sectorul 5 vor beneficia de apă, canalizare și asfalt prin programul Anghel Saligny

Captura facebook
Piedone asfaltare

Primăria Sectorului 5 a dat startul accesării fondurilor de investiții puse la dispoziție prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”. Astfel, administrația locală a aprobat un proiect de Hotărâre de Consiliu Local Sector 5 prin care 17 străzi aflate pe raza administrative-teritorială a sectorului să beneficieze de lucrări de modernizare a infrastructurii existente. Practic, cele 17 străzi vor beneficia de rețele de utilități de apă și canalizare, la care se adaugă lucrări de asfaltare, conform unui comunicat de presă remis stiripesurse.ro.

“Așa cum am promis, folosesc toate mijloacele posibile pentru a reduce decalajul față de celelalte sectoare ale Bucureștiului. Cele 17 străzi din sectorul nostru, prinse în Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”, se vor alinia exigențelor actuale în materie de apă, canalizare și asfalt, astfel încât să nu mai avem drumuri de pământ pe raza Sectorului 5. Avem votul Consiliului Local Sector 5 în acest sens, finanțarea fiind bine-venită”, a declarat primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Conform cererii de finanțare, prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny” a Sectorului 5 ar urma să fie realizate lucrări de apă, canalizare și modernizare sistem rutier pe străzile Ghidigeni, Drumul Sânpaul, Intrarea Simleu, str. Teiuș, str. Sântimbreanu, Drumul Cooperativei și str. N.D. Cocea. Valoarea totală estimată a lucrărilor de investiții propuse este de 48.007.785 lei fără TVA din care aprox. 10% reprezintă contribuția administrației Sectorului 5 de la bugetul local, restul de 90% fiind fonduri de la bugetul de stat.

Programul Naţional de Investiţii ”Anghel Saligny” vizează credite de angajament pentru perioada 2021-2028 în valoare totală de 50 miliarde lei la nivel național. „În cadrul Programului se pot realiza obiective de investiţii necesare pentru echiparea unităţilor administrativ-teritoriale cu dotări tehnico-edilitare şi de acces la căile de comunicaţie, în conformitate cu reglementările cuprinse în Planul de amenajare a teritoriului naţional - Secţiunea a IV-a - Reţeaua de localităţi, aprobat prin Legea nr. 351/2001, cu modificările şi completările ulterioare”, se arată în document.

În cadrul programului, pot fi realizate obiective de investiţii noi precum şi intervenţii la construcţiile existente care vizează lucrări de construire, reconstruire, consolidare, reparaţie, modernizare, modificare, extindere, reabilitare, după caz, schimbare de destinaţie, protejare, restaurare, conservare, pentru următoarele categorii de investiţii:

a) alimentări cu apă şi staţii de tratare a apei;

b) sisteme de canalizare şi staţii de epurare a apelor uzate;

c) drumurile publice clasificate şi încadrate în conformitate cu prevederile legale în vigoare ca drumuri judeţene, drumuri de interes local, respectiv drumuri comunale şi/sau drumuri publice din interiorul localităţilor, precum şi variante ocolitoare ale localităţilor;

d) poduri, podeţe, pasaje sau punţi pietonale, inclusiv pentru biciclete şi trotinete electrice;

e) sisteme de distribuţie a gazelor naturale şi a racordului la sistemul de transport al gazelor natural, care au autorizație de construire valabilă.

OUG 95/2021 pentru aprobarea Programului Naţional de Investiţii „Anghel Saligny” permite autorităţilor administraţiei publice locale să poată încheia contracte de finanţare multianuală pentru a realiza lucrări de investiții în rețele de apă/anal și modernizare a infrastructurii rutiere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.