Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

180 de oi au ars la o stână din Lupele, după un incendiu de vegetaţie uscată

incendiu pompieri

Un număr de 180 de oi aflate într-o stână din satul Lupele, comuna Pechea, au ars după ce un incendiu de vegetaţie uscată s-a extins asupra ţarcurilor în care animalele erau adăpostite, se arată într-o informare transmisă luni de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi, Eugen Chiriţă, scrie Agerpres.

Potrivit acestuia, în urma intervenţiei pompierilor militari au fost salvate de la stână alte 500 de oi. Incendiul de vegetaţie uscată s-a extins la stână după ce au luat foc rezervele de furaje. 

În acest weekend pompierii militari gălăţeni, alături de membrii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă, au intervenit pentru localizarea şi lichidarea a 38 de arderi de vegetaţie uscată în localităţile judeţului Galaţi, care au afectat o suprafaţă totală de aproximativ 300 de hectare de vegetaţie uscată, lăstăriş şi culturi de viţă de vie.

Citește și: Cod portocaliu de vânt puternic în județul Buzău

De la începutul lunii martie şi până în prezent, subunităţile ISU Galaţi au fost solicitate să stingă 56 de incendii de vegetaţie uscată pe raza mai multor localităţi din judeţ. 

Principala cauză a creşterii numărului de incendii de vegetaţie uscată o reprezintă utilizarea necorespunzătoare a focului deschis, incendierea intenţionată, neglijenţa fumătorilor, jocul copiilor cu focul, depozitarea cenuşii din sobe şi cuptoare în locuri necorespunzătoare, ori folosirea sobelor improvizate în bucătăriile de vară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.