Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

19 inculpați pentru violențele din timpul vizitei lui Erdogan în SUA

reuters
Erdogan

Un mare juriu din SUA a inculpat 19 persoane, printre care 15 membri ai forţelor de securitate turce, în legătură cu incidentele violente petrecute între protestatari şi personalul de securitate al preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan în timpul vizitei acestuia la Washington, în luna mai, au comunicat procurorii americani, potrivit Reuters, notează agerpres.ro

Unsprezece persoane au fost rănite în ceea ce şeful poliţiei din Washington a descris ca 'un atac brutal' împotriva protestarilor paşnici în faţa reşedinţei ambasadorului Turciei, în timpul vizitei lui Erdogan în SUA. 

Incidentul, petrecut după întrevederea lui Erdogan cu preşedintele Donald Trump la Casa Albă, a tensionat suplimentar relaţiile turco-americane. 

'Toţi cei 19 inculpaţi au fost acuzaţi de conspiraţie pentru comiterea unei infracţiuni de violenţă, cu circumstanţe agravante', menţionează comunicatul. Pedeapsa maximă pentru acest cap de acuzare este de 15 ani de detenţie, dar sentinţa finală poate fi mai mare din cauza circumstanţelor agravante, arată procurorii. 

Împotriva unor din inculpaţi au fost formulate capete de acuzare adiţionale. 

Doar doi din cei 19 inculpaţi sunt în arest, urmând să compară în faţa justiţiei la 7 septembrie, adaugă comunicatul procuraturii. 

Ambasada Turciei i-a considerat responsabili pentru violenţele produse pe demonstranţii având legături cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), plasat de Ankara şi de Washington pe lista organizaţiilor teroriste.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.