Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

19 muncitori agricoli guatemalezi au fost 'salvaţi' de autorităţile canadiene

canada steag

Un grup de 19 muncitori din Guatemala supuşi unor condiţii de muncă proaste pe un domeniu agricol din Saint-Jude, Canada, au fost "salvaţi" de autorităţile locale, a anunţat sâmbătă Ministerul guatemalez de Externe, notează AFP.

În urma plângerilor împotriva proprietarului pentru încălcarea dreptului muncii, o misiune consulară din Guatemala a putut să-i întâlnească pe muncitori la 18 noiembrie şi să le garanteze protecţie. În prezent, ei sunt aproape de plecarea în ţara lor, potrivit Agerpres.

"Din cauza condiţiilor în care se găseau, misiunea consulară a cerut autorităţilor canadiene o intervenţie de urgenţă pentru salvarea celor 19 muncitori care au rămas la fermă", se arată într-un comunicat al ministerului.

Documentul a precizat că intervenţia s-a încheiat la 26 noiembrie şi că, în plus, guvernul de la Ottawa "a notificat angajatorul cu privire la interdicţia pe viaţă de a angaja muncitori străini".

Numeroşi guatemalezi caută oportunităţi de angajare temporară ca muncitori agricoli în diverse ţări, printre care Canada şi Statele Unite, din cauza sărăciei care afectează 60% din cei 17 milioane de locuitori ai ţării lor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.