Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă în Rusia: 190 de mineri prinși în subteran după ce o mină s-a prăbușit

mineri mina

Doi mineri au dispărut la mina Raspadskaya-Koksovaya din Kuzbass (Rusia), unde s-a prăbușit o mină în care se aflau 190 de mineri. Restul de 188 au fost aduși la suprafață în cele din urmă, informează serviciul de presă al Ministerului pentru Situații de Urgență al Federației Ruse, relatează Interfax.

"Potrivit datelor actualizate, în mină se aflau 190 de persoane. 188 de persoane au fost aduse la suprafață. Căutarea a doi mineri continuă", se arată în raport.

Mesajul despre prăbușirea stâncii de la mina Raspadskaya-Koksovaya din districtul urban Mezhdurechensky din regiunea Kemerovo a fost primit marți la ora locală 16:07.

Serviciul de presă al Ministerului Situațiilor de Urgență a relatat anterior că la momentul prăbușirii se aflau 189 de persoane în mină, două au fost rănite, alte două nu au luat legătura.

Raspadskaya Coal Company (RUK, care administrează activele de cărbune ale Evraz) a declarat pentru Interfax că roca s-a prăbușit la mina Raspadskaya-Koksovaya după cutremur. În nord-vest, la 5 km de Mezhdurechensk, "a avut loc un eveniment seismic", în urma căruia roca s-a prăbușit în mină, a declarat interlocutorul agenției.

La rândul său, filiala Altai-Sayan a Serviciului Geofizic Unificat al Academiei Ruse de Științe a raportat marți cutremure cu magnitudinea de 4,3 și 3,2 grade în regiunea Kemerovo. Potrivit seismologilor, epicentrul cutremurului cu magnitudinea 4,3 care a avut loc la ora 11:47 ora Moscovei a fost la aproximativ 10 km nord-est de Mezhdurechensk. Un cutremur cu magnitudinea de 3,2 cu un epicentru la 9 km sud-est de periferia sudică a aceluiași oraș a fost înregistrat la ora 13:02 ora Moscovei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.