Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

194 de migranţi salvaţi pe mare vor primi azil în Franța, Germania și Italia

Mondo News
imigranti mediterana

Aproape 200 de migranţi salvaţi în urmă cu câteva zile de două nave umanitare în Mediterana vor fi primiţi de Franţa, Germania şi Italia, în conformitate cu un pre-acord de repartiţie încheiat între mai multe state europene în Malta, în septembrie, transmite AFP, potrivit Agerpres.

'Apreciem faptul că Franţa, Germania şi Italia au găsit în cele din urmă o soluţie pentru cei 104 migranţi de la bordul lui Ocean Viking şi ceilalţi 90 aflaţi pe Alan Kurdi', a transmis pe Twitter organizaţia neguvernamentală Medici fără frontiere (MSF).

Ministerul de Interne de la Roma a precizat, într-un comunicat, că 70 dintre migranţii de la bordul navei Ocean Viking (a SOS Mediterranée şi MSF) vor fi primiţi de Franţa şi Germania 'pe baza pre-acordului încheiat în Malta', nava umanitară sub pavilion norvegian fiind autorizată să acosteze în portul Pozzallo, în extremitatea sudică a Siciliei.

Citește și: Florin Cîțu după ce a picat votul din Parlament: ‘A fost un vot politic’

Pe 18 octombrie, Ocean Viking i-a salvat pe ocupanţii unei bărci pneumatice aflat în dificultate la 50 de mile marine (93 km) de coastele libiene. Printre aceştia se aflau 41 de minori şi două femei însărcinate.

Potrivit ONG-urilor menţionate, majoritatea migranţilor provin din Africa de Vest şi toţi 'au declarat că au fost victime sau martori ai unor violenţe fizice şi sexuale' pe parcursul călătoriei lor,

Pe lângă Ocean Viking, organizaţia germană Sea-Eye a salvat sâmbătă 90 de migranţi, iar vasul său Alan Kurdi aştepta de asemenea un port 'sigur' pentru a acosta.

'Pre-acordul' convenit pe 23 septembrie la La Valletta, între Franţa, Germania, Italia şi Malta (ultimele două, aflate în prima linie a sosirilor de migranţi), trebuie să împiedice ca navele umanitare să mai rămână blocate pe mare timp de săptămâni, aşteptând ca una din ţări să accepte să le primească

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.