Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

199 de morți în urma inundațiilor din Japonia

CNN
japonia, inundatii

Inundaţiile şi alunecările de teren din vestul Japoniei s-au soldat cu moartea a cel puţin 199 de persoane, a anunţat joi dimineaţa purtătorul de cuvânt al guvernului nipon, informează AFP, citată de Agerpres.

Premierul Shinzo Abe a ordonat în timpul unei reuniuni a celulei de criză să se acţioneze cât mai repede posibil pentru sinistraţi, a precizat Yoshihide Suga în timpul unei conferinţe de presă.

Un bilanţ precedent informa despre 179 de persoane decedate în urma dezastrului.

Abe, care şi-a anulat un turneu în patru ţări, printre care Belgia şi Franţa, s-a deplasat miercuri în provincia Okayama, una dintre cele mai afectate alături de provincia Hiroshima, şi are programată pentru vineri o vizită într-o altă regiune afectată. El nu a făcut nicio declaraţie, însă a discutat în particular cu mai mulţi locuitori sinistraţi.

În afara celor 199 de decese recenzate, autorităţile au anunţat că nu există informaţii despre mai multe zeci de persoane, mass-media vorbind despre circa 60 de oameni daţi dispăruţi.

Bilanţul împovărător, încă provizoriu, al celei mai mari catastrofe meteorologice din 1982 până în prezent pune problema metodelor de evaluare a pericolului, a recunoscut guvernul nipon, puternic criticat de opoziţie pentru modul în care a gestionat criza, considerat tardiv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.