Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

1% din taxele pe jocurile de noroc se vor duce la Comitetul Olimpic și Sportiv Român și 0.2% la Comitetul Național Paralimpic

arhiva personala
Maria Gabriela Horga

Comisia pentru buget a dat raport favorabil proiectului de lege privind unele măsuri de sprijin financiar acordate Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR) şi Comitetului Naţional Paralimpic.

Anunțul a fost făcut de deputatul PNL Gabriela Horga care susține că e printre parlmentarii care au inițiat modificarea legislativă:

”#Sportul românesc traversează o perioadă dificilă și relansarea acestui domeniu se poate realiza doar prin măsuri concrete de sprijin.

Comisia pentru buget a dat raport favorabil proiectului de lege privind unele măsuri de sprijin financiar acordate Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR) şi Comitetului Naţional Paralimpic.

Sunt printre inițiatorii acestui proiect de lege, alături de mai mulți colegi din #PNL.

Potrivit actului normativ, un procent de 1% din taxele percepute pentru obţinerea licenţei de organizare a jocurilor de noroc şi a autorizaţiei de exploatare a jocurilor de noroc, taxa de acces, precum şi din celelalte taxe prevăzute de lege se constituie ca venit al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român și 0,2% ca venit al Comitetului Național Paralimpic.

98,8% din aceste taxe se constituie venit la bugetul de stat.

În anii anteriori, 1% din accizele pentru țigarete, țigări și băuturi alcoolice erau destinate Ministerului Tineretului și Sporturtului, iar o pătrime din sumele astfel realizate reprezentau sursă de finanțare a Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR). Aceste prevederi au fost anulate prin celebra ordonanță 114/2018 a PSD, ceea ce adus la scăderea sumelor alocate COSR.

Prin proiectul aprobat în cadrul Comisiei se indentifică surse certe pentru finanțarea COSR.

Este momentul să ieșim din cercul vicios care carcaterizează raporturile dintre politic și sport. De fiecare data când un sportiv obține o performanță, este plin de politicieni care vor să facă poze cu el. Când însă numărul de medalii obținut de România scade de la o Olimpiadă la alta, mulți politicieni se poartă ca și cum chestiunea nu i-ar privi deloc.

Nu mă număr printre cei care privesc cu admirație la modul în care Viktor Orban dă ordine firmelor să sprijine anumite cluburi. Însă, alternativa nu este nepăsarea. Alternativa este identificarea unor modalități de sprijin compatibile cu economia de piață și cu statutul României de țară membră a UE.”, susține parlamentarul liberal pe pagina sa de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.