Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

2,2 kg de cocaină, aduse în România ascunse într-un aparat de sudură

diicot3

Procurorii DIICOT au reţinut doi traficanţi de droguri, sub acuzaţia că au introdus pe teritoriul României, prin punctul de trecere a frontierei Nădlac, cantitatea de 2,2 kg cocaină, drogurile fiind ascunse într-un aparat de sudură tip autogen. Potrivit unui comunicat al DIICOT, pe 29 ianuarie, I.M.A. şi B.V.V. au fost reţinuţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic ilicit de droguri de mare risc, trafic ilicit internaţional de droguri de mare risc şi deţinere, fără drept, de droguri de mare risc în vederea consumului propriu.

Procurorii susţin că, în noaptea de 27 spre 28 ianuarie, B.V.V. a introdus pe teritoriul României, prin punctul de trecere a frontierei Nădlac, judeţul Arad, pe cale rutieră, din Spania, cantitatea netă de 2.218,13 grame cocaină, o parte din droguri fiind disimulată într-un aparat de sudură tip autogen. S-a reţinut că B.V.V. a adus drogurile la instigarea lui I.M.A., care i-a solicitat să introducă cocaina pe teritoriul României, să o transporte ulterior până în Bucureşti, unde i-a predat-o.

Pe 29 ianuarie, în jurul orei 02,20, I.M.A. a fost prins în flagrant în Bucureşti, având asupra lui cele 2,2 kg de cocaină. Procurorii au descoperit că I.M.A. vindea cocaină la preţuri cuprinse între 350-400 lei/gram, îndeosebi cu ocazia unor petreceri private, dar şi în discoteci din Bucureşti. Anchetatorii au confiscat cocaina al cărei preţ de vânzare pe "piaţa neagră" a drogurilor din Capitală ar fi adus câştiguri de aproximativ 220.000 euro (la preţul de 100 euro/gram). Pe 30 ianuarie, Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă a celor doi traficanţi pentru 30 de zile. Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale şi cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.