Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

2 drumuri din judeţul vicepremierului Dragnea sunt încă blocate de nămeţi. Nu mai ninge de o săptămână

339237-echipajcernetu

Deszăpezirea ar fi trebuit să fie realizată de firma Tel Drum, în spatele căreia s-ar afla, potrivit relatărilor din presă, tocmai Dragnea. Societatea a câştigat anul trecut, un contract de 68 de milioane de lei, pentru patru ani, tocmai pentru lucrări de deszăpezire a drumurilor judeţene din Teleorman.

O maşină de poliţie e parcată de-a curmezişul la intrarea pe DJ504, dinspre Alexandria spre comuna Cernetu, scrie romanialibera.ro. În faţa sa, un semn provizoriu de circulaţie care transmite şoferilor că drumul este interzis. Cei doi poliţişti stau zgribuliţi în autoturism, căldura motorului care funcţionează aproape continuu nu le e de ajuns. “Stăm aici de cinci zile. Nu se poate trece, pentru că sunt bucăţi în care zăpada ajunge şi la şase metri. Nu a mai nins, dar pentru că e viscol, nu fac faţă frezele. O freză a rămas chiar blocată în câmp”, ne-a explicat unul dintre agenţii care păzesc şoseaua ce nu are mai mult de 12 kilometri.

 La intrarea din comuna Cernetu, un alt echipaj, de la Poliţia rurală, de data aceasta, face acelaşi lucru. De o săptămână, 24 de ore din 24, se asigură că nimeni nu intră pe drumul care este încă blocat deşi nu a mai nins în zonă de cinci zile. “Ne cam ţine din treabă,  am cam îngheţat, dar astea sunt ordinele. Sperăm ca în seara asta (luni – n.r.) să-i dea drumul. Din cauza vântului nu se poate face nimic”, ne-a explicat unul dintre poliţişti.

 Am încercat şi noi să intrăm pe DJ 504, însă ne-am oprit după mai puţin de un kilometru, adică singura porţiune din drum care a fost deszăpezită de utilajele Primăriei din Cernetu. Din punctul în care se vede clar în zăpadă că acestea au întors, nemaifiind “jurisdicţia” lor, zăpada are şi 20 de centimetri, suficienţi ca un autoturism să se împotmolească. De fapt, nici măcar un utilaj nu a mers mai departe. Autorităţile din Teleorman au preferat să ţină blocate non stop două echipaje de poliţie, să le plătească acestora benzina folosită pentru a se încălzi, în loc să deszăpezească un drum care scurtează legătura între Alexandria şi Giurgiu cu circa 30 de kilometri.

Un alt drum închis, la o săptămână după ce nu mai ninge, este DJ 506, dintre comunele Ştorobăneasa şi Cervenia. Luni noaptea, un tractor şi un camion cu lame lucrau la deszăpezire. Când am ajuns noi acolo, oamenii erau în pauză, tractorul rămăsese fără motorină. Dintr-un butoi urcat într-o altă camionetă, un bărbat trage combustibilul, printr-un furtun, cu gura, pentru a-l scurge într-o găleată. “E blocat pe aici, trebuie să ocoliţi. Bate vântul foarte tare şi aruncă zăpada la loc”, ne-a răspuns unul dintre muncitori. Apoi, când aude că suntem de la presă, acesta ne aruncă ironic: “Se deszăpezeşte la anul, dacă sunteţi de la ziar”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.