Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

20 de studenţi de la Facultatea de Medicină din Timișoara se alătură luptei medicilor împotriva COVID-19

Europa FM
doctor medic spital

Douăzeci de studenţi ai Universităţii de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş” Timişoara se alătură luptei medicilor împotriva COVID-19. Voluntarii sunt din anii terminali şi au răspuns solicitării specialiştilor de la Spitalul de Boli Infecţioase pentru a-i ajuta la înregistrarea, testarea şi triajul pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus. Ei vor lucra în ansamblul modular amenajat în curtea unităţii sanitare la începutul acestei săptămâni.

"Ei vor învăţa absolut tot ceea ce au nevoie să ştie pentru a face triajul bolnavilor, pentru a completa acte, pentru a vorbi cu pacienţii. Mai avem încă 15 colegi în aşteptare, asta dacă va mai fi nevoie de suplimentarea numărului de voluntari. Sperăm să îi degrevăm astfel pe medicii de aici de activităţile acestea de triere a bolnavilor SARS-COV-2”, a declarat Catarina Lieb, preşedintele Societăţii Studenţilor în Medicină Timişoara, potrivit news.ro.

Citește și: Mare atenție! Declarația pe propria răspundere este valabilă numai în format fizic

Miercuri, studenţii au fost instruiţi cu privire la modul în care trebuie să se echipeze şi să îşi dea jos costumul de protecţie şi au aflat ce vor face începând de joi, în zona de triaj a spitalului, acolo unde ajung pacienţii transportaţi cu ambulanţele.

"Fiecare mână de lucru contează. Fiecare student care vine şi este lângă un pacient infectat cu COVID+19, vorbeşte cu el, îi explică şi îl ajută este de un real folos. E foarte important să fim cât mai mulţi în această luptă. Nu pot decât să le mulţumesc voluntarilor. Sunt un exemplu atât pentru colegii lor, cât şi pentru tinerii din ţara asta şi sper ca împreună să depăşim cu bine această perioadă”, a declarat dr. Monica Marc, medic pneumolog, coordonatorul echipei de voluntari.

Voluntarii au fost distribuiţi în două grupe de câte zece personae, vor lucra în ture de câte două săptămâni, zilnic, între orele 13.00 şi 20.00 şi îi vor ajuta pe medicii Spitalului de Boli Infecţioase Timişoara la realizarea examenului anamnezic, vor face recoltări biologice şi vor înregistra şi trimite date către pacienţii infectaţi cu SARS-COV-2.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.