Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

20 iunie - Ziua mondială a refugiatului

NBC News
refugiati

În fiecare an la 20 iunie este celebrată Ziua mondială a refugiatului pentru a onora toți refugiații de pe glob, potrivit basilica.ro.

Ziua a fost instituită prin Rezoluţia 55/76 a Adunării Generale a Naţiunilor Unite (ONU), din 4 decembrie 2000, informează Agerpres.

„Ziua Mondială a Refugiatului este o ocazie pentru crește gradul de empatie și înțelegere față de refugiați și situația acestora, dar și pentru a recunoaște rezistența de care dau dovadă în reconstruirea vieții”, se precizează pe site-ul Înaltului Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite (UNHCR).

Tema anului 2021 este „Together we heal, learn and shine” – Împreună vindecăm, învățăm și strălucim, potrivit unhcr.org.

În contextul acestei zile, reiterăm cuvintele Patriarhului Daniel rostite cu prilejul vizitei unui grup de tineri iordanieni în Bucureşti.

Preafericirea Sa a făcut referire la faptul că „refugiații din Siria și din alte țări ale Orientului vin în țările europene pentru a scăpa de violență și pentru a supraviețui”.

Ca răspuns la această situaţie, Patriarhul României a spus că „noi trebuie să educăm tineretul în spiritul păcii, al conviețuirii pașnice, al respectului reciproc între diferite religii și diferite culturi”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.