Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

20 milioane de euro, cu finanțare 100% nerambursabilă pentru instalarea tinerilor fermieri din diaspora

Comisia Europeana
alimente rosii fermieri
Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale acordă, prin Programul Național de Dezvoltare Rurală, sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri din diaspora. Pentru sesiunea de depunere de proiecte din 2021 au fost alocate 20 milioane de euro, cu finanțare 100% nerambursabilă. Sprijinul acordat tânărului fermier este în valoare de 40.000 de euro sau de 50.000 de euro, în funcție de dimensiunea exploatației agricole. Pot beneficia de acest sprijin tinerii cetățeni români (cu vârsta de până la 40 de ani inclusiv) cu reședința curentă într-unul din Statele Membre ale Uniunii Europene sau state terțe UE, care fie au lucrat în domeniul agricol, agro-alimentar, veterinar sau economie agrară, fie au absolvit studii în aceste domenii.
Ce se poate realiza: retehnologizarea fermelor, preluarea integrală a mai multor exploatații cu valoare economică mică, dezvoltarea unei ferme de subzistență, plantarea soiurilor autohtone/creșterea raselor de origine, creșterea nivelului de calificare în domeniul agricol, adaptarea fermelor la standarde de calitate și de protecție a mediului. Mai multe detalii pot fi gasite, aici.

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.