Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

200 de publicații și coperți de cărți naziste au fost descoperite și confiscate într-o tipografie clandestină din suburbiile capitalei Argentinei

Agerpres
carti naziste

Peste 200 de publicaţii şi coperţi de cărţi cu caracter nazist au fost confiscate miercuri într-o tipografie clandestină din suburbiile capitalei Argentinei al cărei proprietar a fost arestat, a anunţat poliţia miercuri, notează AFP, citat de Agerpres.

"Suntem uimiţi de cantitatea de material. Este ceva nemaivăzut. Aceasta este o adevărată tipografie pentru difuzarea şi vânzarea de simboluri, cărţi şi îndoctrinare nazistă", a afirmat şeful poliţiei, Juan Carlos Hernandez, în cursul unei conferinţe de presă.

Poliţia a făcut această descindere într-o casă din San Isidro, la 25 de kilometri nord de capitala Argentinei, după o anchetă de doi ani.

Plângerea de la originea anchetei a fost depusă în 2021 de către Delegaţia asociaţiilor israelite argentiniene (DAIA) şi a fost primită de unitatea de anchetă asupra terorismului din cadrul Poliţiei Federale Argentiniene (PFA).

Materialul confiscat era vândut în magazinele de comerţ electronic "cu un nivel ridicat de consum şi consultare", a precizat Hernandez. "Nu excludem că acesta să fie vârful unui aisberg. Deocamdată am tăiat liniile de distribuţie, dar legea îi pedepseşte şi pe cei care consumă" astfel de publicaţii, a adăugat el.

Afişarea simbolurilor naziste încalcă legea argentiniană.

Ţara a fost un refugiu pentru criminalii nazişti după cel de-Al Doilea Război Mondial, dar a primit şi evrei care fugeau de persecuţii şi lagărele de exterminare. În 2019, un total de 83 de obiecte naziste, confiscate de poliţia din Buenos Aires cu doi ani mai devreme, au fost predate Muzeului argentinian al Holocaustului, reaminteşte AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.