Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

20.000 de pachete de ţigări şi un autoturism, în valoare totală de peste 330.000 de lei, confiscate la frontiera de nord

News.ro
politia de frontiera tigari
Potrivit sursei citate, în dimineaţa zilei de 10 iulie, la nivelul STPF Suceava, s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate, iar poliţişti de frontieră suceveni în cooperare cu jandarmi ai Grupării Mobile de Jandarmi Craiova s-au deplasat pe raza localităţii Laura, din comuna Vicovu de Sus, unde au identificat, în curtea unui imobil, un autoturism marca Mercedes GL, cu numere de înmatriculare specifice Bulgariei. Acesta încerca să iasă din curte, dar în momentul în care cele două persoane ce se aflau în autovehicul au observat poliţiştii l-au abandonat şi au fugit.

Imediat, s-a pornit în urmărirea persoanelor, însă din cauza terenului accidentat, cu vegetaţie înaltă, nu s-a reuşit reţinerea acestora.

Poliţiştii de frontieră au fost informaţi de către fiul proprietarului imobilului despre faptul că în autoturismul abandonat de cele două persoane se află mai multe colete învelite în folie neagră specifice celor ce conţin ţigări.

În urma plângerii penale a persoanei vătămate pentru violare de domiciliu şi cu acordul acesteia, poliţiştii şi jandarmii au intrat în curte, unde au descoperit mai multe colete de ţigări de contrabandă în interiorul autoturismului.

Autoturismul şi coletele au fost duse la sediul instituţiei, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 19.890 pachete cu ţigări de provenienţă Duty-Free, în valoare de 232.713 de lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul, în valoare de 100.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi violare de domiciliu, precum şi pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.