Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

2022, cel mai cald an din istoria Italiei

Pixabay
florenta

Primele șapte luni definesc 2022 ca fiind cel mai cald an din istorie: luna iulie, care tocmai s-a încheiat a înregistrat o creştere a temperaturii de +2,26 grade peste media italiană din anul 1800 (de când sunt colectate datele) până astăzi și, în general, primele 7 luni ale anului înregistrează o creştere de +0,98 grade.

Acest lucru este indicat de datele publicate lunar de Institutul de Științe Atmosferice și Climă al Consiliului Național de Cercetare (Isac-Cnr), conform romania-actualitati.ro.

„Dacă 2022 s-ar încheia acum, ar fi cel mai cald an din istorie”, a comentat pentru ANSA Michele Brunetti de la Isac-Cnr.

„Luna iulie a anului 2022 este înregistrată ca fiind a doua cea mai fierbinte lună iulie de când au fost făcute măsurătorile, a doua după cea din anul 2003, la fel şi lunile mai și iunie”, a explicat Michele Brunetti.

Analizând cele șapte luni care tocmai s-au încheiat, se ajunge la concluzia ca 2022 a înregistrat medii foarte ridicate în toate lunile, proiectându-se drept cel mai fierbinte an înregistrat vreodată în Italia.

„Asta nu înseamnă că tot anul va fi aşa – a precizat cercetătorul CNR – pentru că dacă mediile lunare ar scădea în următoarele luni, atunci ar scădea și media anuală”.

În fruntea clasamentului celor mai calzi ani din Italia, din 1800 şi pană în prezent, se afla anul 2018, cu o anomalie de +1,58 grade peste media de referință, în care lunile ianuarie şi aprilie au avut o pondere semnificativă cu +2,37 grade față de medie și respectiv +3,5 grade peste medie, notează www.ansa.it.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.