Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

20:44 Maramureş: O ploaie torenţială a inundat mai multe străzi, drumuri şi gospodării în municipiul Sighetu Marmaţiei

inundatii

O ploaie torenţială urmată de scurgeri de pe versanţii muntoşi a inundat, vineri seara, mai multe gospodării, străzi şi drumuri din municipiul Sighetu Marmaţiei, a precizat purtătorul de cuvânt al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Maramureş, Dan Bucă, anunță AGERPRES.

Potrivit acestuia, ploile torenţiale au inundat mai mult străzi şi curţi situate în municipiul Sighetu Marmaţiei, în zona Câmpu Negru, strada Dealul Cetăţii.

Citește și: Guvernul Orban, o nouă lovitură! Revoluție în domeniul proiectelor de infrastructură. Cum sunt afectate autoritățile locale

"Aici, aproximativ 20 gospodării au fost afectate. Situaţii similare s-au înregistrat în zonele Iapa şi Valea Hotarului. La faţa locului se acţionează cu două motopompe pentru a scoate apa din gospodării (...) Scurgerile şi torenţii de pe versanţii muntoşi din apropierea municipiului Sighetu Marmaţiei au transportat aluviuni şi material vegetal, colmatând parţial sistemul de canalizare", a spus Dan Bucă.

Acesta a mai precizat că scurgerile de apă din zona montană au afectat peste 10 km de drum urban din municipiul Sighetu Marmaţiei.

De asemenea, n-au fost înregistrate victime sau persoane rănite.

Citește și: Nelu Tătaru, reacție furibundă: ‘Vrem, nu vrem, suntem într-o stare de alertă, declarată, decretată sau nu’ .

Totodată, purtătorul de cuvânt al ISU Maramureş, Cornel Băbuţ, a precizat că la faţa locului intervine Detaşamentul de Pompieri Sighetu Marmaţiei cu două motopompe, un autocamioan şi o autospecială, opt subofiţeri şi un ofiţer.

"Din primele noastre estimări, au fost inundate 40 de curţi cu apă, iar pompierii au fost nevoiţi să intervină în două gospodării pentru evacuarea apei", a mai spus purtătorul de cuvânt al ISU Maramureş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.