Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

21 de elevi, de la același colegiu, au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară

Ultima Ora breaking news

21 de elevi cu vârste între 6 și 18 ani, de la Colegiul Național „Ion Minulescu” din Slatina, județul Olt, au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară, iar 14 dintre ei au rămas internați, informează, miercuri, Direcția de Sănătate Publică.

Potrivit DSP Olt, marți după-amiaza, s-au prezentat în Serviciile UPU și Pediatrie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina, 21 de copii cu vârste cuprinse între 6-18 ani cu simptomatologie digestivă, informează News.ro.

Copiii aveau grețuri, vărsături, scaune diareice, durere de cap, frisoane și dureri abdominale.

14 copii au fost internați, dintre care 11 în secția de Boli Infecțioase și 3 în secția Pediatrie. 10 copii au forme ușoare de boală, iar patru dintre ei au forme medii.

„Tabloul clinic sugerează o suspiciune de tofiinfecție alimentară prin consum comun de alimente. S-a declansat ancheta epidemiologică. S-au recoltat probe biologice pentru stabilirea etiologiei (vărsături, scaune) de la bolnavi, la internare. Probele sunt în lucru în laboratorul DSP (9 probe). S-a demarat acțiunea de investigare în obiectiv (bucătăria Colegiului Național Ion Minulescu) pentru identificarea alimentelor incriminate, starea de sănătate a personalului deservant, condițiile igienico-sanitare ale obiectivului, identificarea materiilor prime”, arată DSP Olt.

Ancheta este derulată de DSP și de DSVSA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.