Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

23 octombrie 2021, Zi de doliu în Județul Hunedoara în onoarea Preasfințitului Părinte Gurie, Episcop al Devei și Hunedoarei

Facebook
inmormantare Gurie

Preasfințitul Părinte Gurie, Episcop al Devei și Hunedoarei a decedat ieri în urma unui stop cardio-respirator.

Episcopul Devei și Hunedoarei, PS Gurie, a murit, joi, în jurul orei 13:00, în timp ce medicii încercau să îl urce în elicopter, pentru a-l transfera de la Deva la un spital din Târgu-Mureș. Inima ierarhului a cedat de două ori. Prima dată, medicii au reușit să îl resusciteze, însă a doua oară au fost neputincioși. PS Gurie era intubat, după ce plămânii săi fuseseră afectați în proporție de peste 80%.

În memoria episcopului iubit președintele CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor, a convocat o ședință de CJ pentru declararea zilei de 23 octombrie ca zi de doliu în județ în memoria celui trecut la cele veșnice.

”Am convocat o ședință extraordinară de îndată a Consiliului Județean Hunedoara, astăzi, de la ora 11.30 pentru a stabili ziua de 23 octombrie 2021 ca Zi de doliu în județul Hunedoara, ca omagiu adus Preasfințitului Părinte Gurie, Episcop al Devei și Hunedoarei, Cetățean de onoare al județului Hunedoara.”, a scris pe pagina sa de socializare președintele CJ Hunedoara.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.