Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

231 de cetăţeni străini clandestini radicalizaţi urmează să fie expulzaţi din Franța

Facebook
Franta justitie

Pe teritoriul francez se află 231 de cetăţeni străini în situaţie ilegală urmăriţi pentru radicalizare şi ''pe care urmează să-i expulzăm'', dintre care 180 sunt în prezent încarceraţi, a anunţat marţi ministrul de Interne, Gerald Darmanin, relatează AFP, potrivit Agerpres.

''Există încă (...) 231 de persoane pe care trebuie să le expulzăm şi care se află într-o situaţie ilegală şi sunt suspectate de radicalizare'', a afirmat Darmanin în cursul unei prezentării a bilanţului activităţii forţelor de ordine.

Aceşti străini fac parte din cei 851 de imigranţi ilegali înregistraţi în prezent în fişierul de alerte pentru prevenirea radicalizării cu caracter terorist (FSPRT), a adăugat el, precizând că 428 dintre ei au fost deja expulzaţi.

Citește și: Informații din ședința Orban-Vela-Tătaru-Arafat: Zonele unde masca de protecție ar putea fi obligatorie și pe stradă

La începutul lunii octombrie, preşedintele francez Emmanuel Macron a prezentat un plan de acţiune împotriva ''separatismului islamist'' şi a anunţat mai multe măsuri, cum ar fi obligaţia pentru orice asociaţie care solicită o subvenţie publică să semneze o cartă a laicităţii, o supraveghere consolidată a şcolilor private confesionale, o limitare strictă a şcolarizării la domiciliu.

Guvernul francez este criticat de la dreapta politică pentru laxismul său şi de o parte a stângii pentru stigmatizarea musulmanilor.

Marţi, Gérald Darmanin a anunţat că ''12 locuri de radicalizare'' au fost închise în septembrie, între care o moschee nedeclarată şi o şcoală privată, un lăcaş cultural, cinci magazine şi un magazin de băuturi. În total, 73 de locuri suspectate de radicalizare au fost închise de la începutul anului în Franţa.

Franţa este ţinta din 2015 a unui val de atacuri jihadiste soldate cu 258 de morţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.