Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

2.342 de militari cu 448 de mijloace tehnice au acţionat, la nivel național, în ultimele 24 de ore

mapn ministerul apararii nationale armata

În ultimele 24 de ore, 2.342 de militari cu 448 de mijloace tehnice au acţionat, la nivel naţional, în 440 de misiuni de asigurare a fluidizării traficului, de pază, sprijin, triaj epidemiologic la punctele de trecere a frontierei şi de pază a unor obiective preluate de la Jandarmeria Română.

Potrivit unui comunicat al MApN transmis sâmbătă AGERPRES, militarii au executat misiuni de patrulare şi au sprijinit forţele MAI în activităţi de ordine publică, în Capitală şi în ţară, au susţinut transportul de echipamente şi alte materiale şi au însoţit convoaie de transport persoane.

Citește și: Mișcare în plină stare de urgență! Petiție pentru Marcel Vela, pentru a șterge toate amenzile date pentru nedistanțare socială

În acelaşi interval, la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino" au fost prelucrate 763 teste pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2, fiind în curs de finalizare 537 de probe, precizează comunicatul.

Totodată, militarii Batalionului 49 Apărare CBRN "Argeş" din Piteşti continuă misiunea de decontaminare şi dezinfectare a căilor rutiere din municipiul Suceava, iar la Timişoara, în incinta stadionului CFR, s-a finalizat ridicarea corturilor din zona de carantină şi continuă instalarea modulelor Sistemului Modular Medical de Izolare şi Tratament.

Citește și: Guvernul Orban pregătește măsuri pentru revenirea angajaților la serviciu! În aceste condiții, românilor nu li se va permite accesul la locul de muncă

"Prin regulile stabilite de cadrul legislativ, coordonarea la nivel naţional a tuturor acţiunilor circumscrise implementării măsurilor stabilite prin decretul de instituire a situaţiei de urgenţă revine Ministerului Afacerilor Interne. Ministerul Apărării Naţionale are rol de sprijin şi au fost luate toate măsurile pentru asigurarea forţelor şi mijloacelor MApN în situaţiile în care va fi necesară alocarea lor, pe tipurile de misiuni pentru care vor exista solicitări", subliniază sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.