Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

24 de participanţi din România, Franţa şi Bulgaria s-au înscris la campionatul automobilistic Super Rally de la Mangalia

autorally.ro
raliu romania

Un număr de 24 de participanţi din România, Franţa şi Bulgaria s-au înscris la startul campionatului automobilistic Super Rally, în cadrul celei de a treia ediţii organizate la Mangalia, pe 13 şi 14 mai, a informat, marţi, administraţia locală.

Competiţia se va desfăşura pe mai multe artere de circulaţie din zona Portului Turistic din municipiul Mangalia.

"La startul competiţiei, s-au înscris 24 de participanţi, atât din România, cât şi din Franţa şi Bulgaria, iar spectacolul automobilistic va fi întregit de apariţia în campionat a grupelor monopost şi GT, dar şi a altor grupe de gen. Şi-au confirmat prezenţa piloţi precum multiplul campion de box şi campion naţional de raliu Mihai Leu, localnicul Emil Ghinea, Costel Căşuneanu şi Vali Porcisteanu, dar şi piloţi străini precum francezii Jerome France, Didier Balcaen şi bulgarul Evgeny Yankov", se arată într-un comunicat de presă transmis de Primăria Mangalia.

Conform sursei citate, prezentarea oficială a echipajelor va avea loc vineri, în Portul Turistic, începând cu ora 18,00, iar seara, de la ora 20,00, publicul este invitat la un concert susţinut de Mira.

Ziua de sâmbătă va începe cu două manşe de recunoaştere, de la ora 10,00, manşele de antrenament având startul programat la ora 10,30. Manşele de concurs sunt programate la ora 14,00, premierea câştigătorilor având loc la ora 16,00, în parcul service din zona Hotelului Laguna. Traseul de concurs este prevăzut cu diferite obstacole pe care piloţii vor trebui să le ocolească, atingerea acestora aducând penalizări în timp, potrivit Agerpres.

"Pentru organizarea în bune condiţii a acestei manifestări sportive de excepţie, au fost stabilite de organizatori activităţi complexe, astfel încât competiţia să aibă succesul garantat", se mai spune în comunicat.

Pe perioada evenimentului sportiv, organizatorii vor restricţiona traficul rutier vineri de la ora 20,00 până sâmbătă, ora 21,00.

De asemenea, traficul pietonal va fi limitat, sâmbătă, în intervalul orar 7,30 - 20,00, în perimetrul stabilit de autorităţi. Totodată, drumurile şi căile de acces sunt închise circulaţiei publice şi semnalizate corespunzător, prin plăci de avertizare şi alte elemente de securitate specifice.

Ca şi la ediţiile anterioare, promotorul campionatului de Super Rally va fi Mihai Leu, primul campion mondial al României la box profesionist şi totodată campion naţional la raliuri şi viteză în coastă.

Primăria Municipiului Mangalia, în colaborare cu Asociaţia Club Sportiv AMC RACING, sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, va deschide seria competiţiei automobilistice, în cadrul celei de-a treia ediţii organizate la Mangalia a Campionatului Naţional de Super Rally 2022 - Powered by Superbet.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.